Dinja van Liere afgetekend kampioen in ZZ-zwaar

  • 2 augustus 2014 10:21
door: redactie, 2 augustus 2014 10:21

blokjeHOOFDDORP | STEGEN.NET | KNHS
De Zeeuwse Dinja van Liere heeft vrijdag beslag gelegd op de KNHS-titel in de ZZ-zwaar. Van Liere bouwde met Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) een indrukwekkende voorsprong op.

Na drie wedstrijden stond Dinja van Liere bijna 20% voor op de concurrentie. Jonna Scheltraete uit Gemonde werd met CSI (v. United) tweede. Patrick van der Meer uit Naaldwijk, die matig begon, maar steeds sterker werd, eindigde met Coco Chanel (v. Sandreo) als derde.

podium ZZ-zwaar

Het podium bij de ZZ-zwaar, met kampioene Dinja van Liere in het midden.
JACOB MELISSEN

Adriaan Hamoen, die als voorzitter van de jury fungeerde in dit kampioenschap, was onder de indruk van de presentatie van Van Liere. ,,Als Dinja binnenkomt met dit paard dan komt er ook echt iets binnen. Een sterk drafgedeelte met mooie zijgangen en een prettige aanleuning en daarbij op trens gereden. Misschien was de verzamelde stap iets gewoon, maar de uitgestrekte stap was zeer goed en voor mij is dit een combinatie met veel potentie. Misschien zou de combinatie door de gehele Kűr heen iets meer rust mogen uitstralen”, aldus Hamoen.

Dinja van Liere vond de muziek heel goed bij haar passen. ,,Toen ik Capri Sonne voor het eerst zag dacht ik gelijk aan een Kűr en dan met de muziek van ‘I’m sexy and I know it’. Dat is gelukt en ik ben er erg blij mee. Misschien heeft de jury wel gelijk dat het er soms iets gehaast uitzag, maar dat komt dat ik af en toe achter de muziek aan reed.”

,,Dat ik hem op trens rijd vind ik lekker. Als je paard het daar goed op doet, waarom zou je hem dan twee bitten in de mond hangen?”, aldus de kampioene. In haar Kűr zat even een kleine hapering, maar gelukkig voor haar in een zogenaamd grijs gebied, waardoor dat geen invloed had op de punten. ,,Capri Sonne is een paard dat nergens moeite mee heeft en dat is een gaaf gevoel, zoals in de series. Dit paard is nog maar zeven en heeft voor mijn gevoel een grote toekomst”, aldus Dinja, die volgende week aan de start verschijn in een wedstrijd voor zeven- en achtjarige dressuurpaarden in het Duitse Verden.

De tweede plek was weggelegd voor Jonna Schelstraete met CSI. ,,Een hele gedegen proef met een zeer aansprekend paard, dat over drie zeer goede basisgangen beschikt. De series werden mooi recht gesprongen. Voor mijn gevoel werd het paard aan het einde van de Kűr iets moe en werd als gevolg daarvan iets kort in de hals”, aldus Hamoen.

Over de als derde eindigende Patrick van der Meer met Coco Chanel was was Hamoen ook zeer positief. ,,Een paard met een zeer expressief drafgedeelte en het komt daarin fantastisch van de grond. In de galop blijft dit paard nog een fractie te horizontaal”, aldus Hamoen.