Derde KNHS-titel op rij voor Dinja van Liere en Duval’s Capri Sonne

Share
  • 1 maart 2015 19:17

door: redactie, 1 maart 2015 19:17

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
De kwaliteit was hoog in het Lichte Tour kampioenschap van de KNHS. De winnaar was bij voorbaat al bekend. Dinja van Liere en Duval´s Capri Sonne jr. maakten hun favorietenrol met een prachtige Kür dan ook helemaal waar.

Mieke van der Putten zorgde voor een goed Glock weekend door met fantastisch bewegende Federleicht tweede te worden. Brons ging naar Jonna Schelstraete en Cupido.

,,Dit is de derde titel op rij voor Capri Sonne”, aldus een gelukkige Dinja van Liere. ,,Vorig jaar ZZ-licht indoor, ZZ-zwaar buiten en nu Lichte Tour. De laatste tijd hebben we eigenlijk alles gewonnen. Nu doen we het even rustig aan. De Zware Tour is de volgende stap.”

Dinja van Liere met Capri Sonne

Dinja van Liere met Duval’s Capri Sonne JR (archief).
KWPN.NL

De score van 79,667 zegt genoeg over het niveau van de finaleproef van de kampioenen. ,,Toch waren er nog een paar dingetjes die niet helemaal goed gingen, hoor. Maar ik ben super tevreden”, besluit Dinja van Liere, lid van het Rabo Talententeam.

Tevreden met tweede plaats
,,Van tevoren stond wel vast dat Dinja zou winnen, dus ik ben heel blij met de tweede plaats”, glimlacht Marieke van der Putten. De stalamazone van Hans Peter Minderhoud en Edward Gal rijdt Glock’s Federleicht nu driekwart jaar. ,,Ze is van de familie Glock en kwam vorig jaar gelijk met Flirt bij ons op stal. Federleicht is een heel lieve, werkwillige merrie waar je wel vriendinnetjes mee moet worden. Voorlopig blijf ik haar rijden richting Grand Prix.”

Een goed weekend derhalve voor het Glock’s Performance Performance Center na de derde plaats van Edward Gal met Glock’s Voice gisteren in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg.

Wat goed is komt snel gaat ook op voor Jonna Schelstraete en de pas achtjarige Cupido, die als derde eindigden. ,,In september waren we nog ZZ-licht kampioen op de Hippiade. Sinds oktober rijden we in de lichte tour. Het moet allemaal nog wat meer bevestigd worden, maar ik ben met dit resultaat wel heel tevreden en heel blij.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour
1. Dinja van Liere (Goes), Duval’s Capri Sonne jr. (v.Rhodium), 78,014
2. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Glock’s Federleicht (v.Fürst Piccolo), 75,409
3. Jonna Schelstraete-van den Ham (Gemonde), Cupido (v.Tuschinksi), 73,046
4. Kristen Beckers (‘s Gravendeel), Broere Bristol (v.Jazz), 71,428
5. Diederik van Silfhout (Lunteren), Zep (v.OO Seven), 69,680