KNHS-kampioenschap: Drentse Eline Klont door naar kür ZZ-licht

  • 7 maart 2014 23:46
door: redactie, 7 maart 2014 23:46

blokjeERMELO | STEGEN.NET
Dinja van Liere won vrijdag tijdens het KNHS-kampioenschap de eerste proef in de ZZ-licht. Ze liep met Duval’s Capri Sonne jr. ruim een procent uit op de concurrentie. Drents kampioene Eline Klont werd achtste en plaatse zich daarmee nog net voor de kür op zaterdag.

Eline Klont en Arragon.

Eline Klont met Arragon bij het Drents kampioenschap.(archief)
©Steven Stegen

Van Liere behaalde met de sterk dravende Duval’s Capri Sonne jr een score van 69,62%. Ze hield daarmee Maxime van der Vlist met Bailey (68,38%) en Rosalie Bos met Bolita (67,62%) ruim achter zich. ,,Capri was super vandaag! Jammer genoeg vond ie het wel heel erg eng in de nieuwe baan! Walkie talkies en verbouwingswerkzaamheden naast de baan zijn we nog niet gewend! Daardoor wel wat rommeltjes en aan het einde nog een paar mooie 1en en een 0! Capri dacht even de andere kant op te gaan! gelukkig konden we ons herstellen en was de rest weer goed!”, aldus Van Liere.

Eline Klont uit Assen kwam met Arragon uit op een knappe score van 65,33%. Ze was de hele week grieperig, maar kon toch rijden en roemde het doorzettingsvermogen van haar paard. De eerste acht rijden zaterdagavond in de kür.

Fries kampioen Benjamin Bakker werd met Ulissa als elfde geklasseerd. Gronings kampioen Bronno Bloem kwam met Venture niet verder dan plaats 25.

Dit bericht is [views]