Dubbele overwinning Richella Hertsig bij dressuur Onstwedde

Dubbele overwinning Richella Hertsig bij dressuur Onstwedde

28 april 2014 13:32 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeONSTWEDDE | STEGEN.NET
Richella Hertsig behaalde bij het Koningsconcours in Onstwedde een dubbele overwinning in de ZZ-licht. De amazone uit Opende was met haar hengst Resonanz de beste in beide proeven.

Voor de ZZ-licht hadden zich acht combinaties gemeld en de proeven werden beoordeeld door Lineke Meursing en Veronique Roerink. De beide juryleden waren het eens over de winnaar. Bij Meursing behaalde Hertsig, die lest bij Christa Larmoyeur, een score van 66,86% en bij Roerink 63,71%.

Richella Hertsig met Resonanz. ©Stal Larmoyeur

Richella Hertsig met Resonanz.
©Stal Larmoyeur

Ook over de nummers twee en drie heerste overeenstemming. De tweede plaats was in beide proeven voor de plaatselijk favoriete Ann Wessels met Benice H (v. Sandreo) met 62,57% en 61,71%. Clubgenote en instructrice Jarmilla Peterson werd in de twee proeven als derde geklasseerd met Woody. ,,Ik heb lekker gereden, maar het kan altijd beter”, zo stelde Peterson vast.

De Z2 en Z1 werden in handicap verreden. Moniek Vos won een proef met Chico Cacero met 213 punten, slechts één puntje meer dan Michelle de Wit met Embassy´s Dancer. In de andere proef eiste Elviera Boverhof met Day Light (v. Vivaldi) de overwinning op met eveneens 213 punten. Marije Heuvel pakte met dezelfde score de tweede plaats met Benigna.

In de M2-rubrieken waren de oranje rozetten voor Sabine Hoitzing met Alancia en Linda Drenth met Blessie.