Home » Bennie van Es behaalt hoogste score bij eerste Subtop in Onstwedde
dressuur

Bennie van Es behaalt hoogste score bij eerste Subtop in Onstwedde

blokjeONSTWEDDE | STEGEN.NET
De eerste Subtop wedstrijd die zaterdag bij De Driesporen in Onstwedde werd georganiseerd is door deelnemers en publiek goed ontvangen. Bennie van Es haalde de hoogste dagscore met de bonte Maurits van Nassau.

Bennie van Es kwam met Maurits van Nassau, een nakomeling van de door hem zelf in de Grand Prix uitgebrachte hengst Willem van Nassau, als enige op een score boven de 65% uit.

Bennie van Es met Maurits van Nassau.
Bennie van Es behaalde met Maurits van Nassau de hoogste dagscore.
BERT WOLFS FOTOGRAFIE

De score voor Van Es kwam uit op 66.57% in proef twee. In de eerste proef behaalden ze een mooie derde plaats. Deze combinatie debuteerde in de ZZ zwaar. In de eerste proef was Richella Hertzig met Resonanz (v. Rohdiamant) die de overwinning met 64.87% opeiste.

Ze werd gevolgd door Mirjam Drenth met Flo Joe (v. Florencio) met 63.14%. Na een lange pauze door een blessure van de amazone was dit een prima comeback. Ook in proef twee behaalde Drenth een mooie tweede plaats met een score van 64.34%.

De derde plaats was voor de organiserende vereniging uitkomende Ann Wessels. Ze scoorde met de mooie donkere merrie Bernice (v. Sandreo) 64.14%.

Ann Wessels met Bernice.
Voor Ann Wessels en Bernice was de derde plaats weggelegd.
BERT WOLFS FOTOGRAFIE

Lichte tour
In de lichte tour werd de klasse Inter I en Prix St Georges in handicap verreden. De overwinning ging hier Savannah Pieters met de vos Zodea (v. Rousseau) met 64.41%.

Jurylid Corrie Rave
,,De Driesporenruiters hebben een geweldige wedstrijd georganiseerd! Alles was tot in de puntjes geregeld en de ruiters reden voor geweldige prijzen!”

Ykje Baron debuteerde in de Inter I met een mooie score van 63.82 met de stoere Friese hengst Wybren van Aas (v. Maiko). Plaats drie was voor clubinstructrice van PSV Driesporen Jarmilla Peterson met Don Chello (v. Don Larino). Ze reed in de Prix St Georges 63.49% bij elkaar. Op plaats vier Cecile Smit die met haar expressieve ruin Bolero (v. Uptown) debuteerde op dit niveau. Helaas had ze te maken met puntenverschil en bleef de score nu steken op 62.07%.

Foto’s: Bert Wolfs Fotografie

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net