Subtop Exloo: geslaagde debuten voor Marten Luiten en Veronique Roerink

Share
  • 15 september 2019 17:34

door: redactie, 15 september 2019 17:34

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Bij de Subtop van afgelopen zaterdag in Exloo presteerde Elviera Boverhof opvallend goed. Met Virginia behaalde ze een eerste en tweede plaats in het ZZ-zwaar. Ook Marten Luiten kwam op de voorgrond. Hij maakte een winnend debuut bij de Young Riders. Veronique Roerink en Flanell debuteerden succesvol in de Grand Prix.

In het ZZ-zwaar behaalde Elviera Boverhof de hoogste score. In proef 35 behaalde de amazone van RV Laarwoud een score van precies 66 procent. Daarmee nam de jarige Boverhof ruim afstand van de nummer twee Lisanne Dinkela, die met Grandeur (v. Olivi) tot 64,143% kwam.

Veronique Roerink rijdt Flanell naar de overwinning in de lichte tour.
Veronique Roerink met Flanell (archief).
📸 NHPhoto | Norine HabekothĂ©

In proef 36 eiste Karin Aasman de overwinning op met Custom Zadels Kansas C (v. Krack C) met 64,214%. Zij werden derde in de andere proef.

Marten Luiten stoomt intussen ook maar door met Fynona (Ampère x Gribaldi). In dit prachtige seizoen, met onder andere drie zilveren medailles op het EK Junioren en goud op het NK, bewijst het duo uit Winschoten nu ook bij de Young Riders prima mee te kunnen doen. In Exloo kwam Luiten, die volgende maand 18 wordt, tot de winnende scores van 71,838% in de landenproef en 71,324% in de individuele proef.

In de Grand Prix zette Veronique Roerink een prachtig debuut neer op dit hoogste niveau. Met haar eigen fokproduct Flanell kwam ze tot een lekkere score van 69,946%. In de Intermédiaire II eiste Marjan Hooge het oranje lint op. Zij reed Ego Tripper Texel (v. Jazz) naar 63,603%.