archief
contact
+31 6 53239630

Bondscoach Johan Rockx tevreden over dressuurploeg: ‘de eerste tik is uitgedeeld’

ROTTERDAM – De Nederlandse dressuurequipe staat na de eerste dag van de landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam aan de leiding. ,,De eerste tik is uitgedeeld”, stelde bondscoach Johan Rockx tevreden vast.
Johan Rockx krijgt de leiding over het dressuurteam. foto: Facebook

ROTTERDAM | STEGEN.NET | KNHS

De Nederlandse dressuurequipe staat na de eerste dag van de landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam aan de leiding. ,,De eerste tik is uitgedeeld”, stelde bondscoach Johan Rockx tevreden vast.
Johan Rockx krijgt de leiding over het dressuurteam. foto: Facebook
Bondscoach Johan Rockx is tevreden over de prestaties van het dressuurteam tijdens het CHIO van Rotterdam.
FOTO: FACEBOOK

Mede dankzij een uitstekende score van Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. (79,24 procent) kwam Oranje tot een gemiddelde van 77,207 procent. Minderhoud: Zijn laatste wedstrijd was het EK in Aken. Daarna heeft Johnson een tijdje vrij gehad en is hij ingezet voor de dekdienst. Net voor Amsterdam blesseerde hij zichzelf en was hij er weer een tijdje uit. Het was dus een tijd geleden dat hij mee is geweest, maar hij deed het erg goed. Hij was geconcentreerd op mij en deed erg zijn best. Er is nog wel wat finetuning nodig, maar we hebben nog een paar weken en dat komt zeker goed.”

Op gepaste afstand achter Minderhoud volgde de Amerikaanse Laura Graves met Verdades. Zij werd vlak op de hielen gezeten door Diederik van Silfhout en Adelinde Cornelissen. Ook Van Silfhout was blij met zijn proef. ,,Arlando voelde heel comfortabel en relaxed aan vandaag. De piaffe en passage waren heel goed. Er zijn nog wel een paar kleine dingetjes die beter kunnen maar voor nu, in de opbouw naar zaterdag, ging het super”, is de ruiter tevreden.

Parzival was volgens Cornelissen zeer gefocust in Rotterdam. ,,Hij werkte super mee en was gewoon happy”, aldus de goedlachse amazone.

Siro gespannen
Daniëlle Heijkoop had met Siro minder geluk. De combinatie kampte tijdens het losrijden met slecht weer, waardoor Siro wat uit zijn doen raakte. Heijkoop: ,,Het losrijden ging in eerste instantie heel goed. Maar door het weer moesten we naar binnen, naar de kleine losrijpiste. Daar was ook een prijsuitreiking gaande en er was veel drukte. Siro reageerde daarop. Later konden we wel weer naar buiten, maar ik kreeg Siro niet helemaal rustig meer en die spanning bleef hangen in de proef.”

De equipe van de VS staat voorlopig tweede met 75,640 procent, Zweden is derde met 74,660 procent. ,,Alles ging zoals ik had gehoopt”, liet een tevreden Rockx weten. Zaterdag staat het tweede deel van de landenwedstrijd op het programma.

Naast Minderhoud maken ook de combinaties Diederik van Silfhout/Arlando (76,24 procent), Adelinde Cornelissen/Parzival (76,14 procent) en Daniëlle Heijkoop/Siro (70,78 procent) deel uit van de Nederlandse ploeg. Edward Gal ontbreekt. Hij is in de aanloop naar de Olympische Spelen voorzichtig met zijn paarden Glock’s Undercover en Glock’s Voice.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share