Grote Prijs Paderborn prooi voor Wout-Jan van der Schans

Share
  • 15 september 2014 19:18

door: redactie, 15 september 2014 19:18

PADERBORN | STEGEN.NET | KNHS
Wout-Jan van der Schans pakte zondag de overwinning in de Grote Prijs van Paderborn. De ruiter uit Nijkerk liet met Capetown de Egyptenaar Abdel Saïd (Dakota) achter zich. Albert Zoer werd met Abra Kadabra derde.

Wout-Jan van der Schans met Capetown.

Wout-Jan van der Schans met Capetown.
JACOB MELISSEN

In de wedstrijden van de Duitse Riders Tour komen de beste dertien combinaties uit de eerste manche terug voor de tweede. In die tweede manche, die op tijd verreden wordt, gaan alle combinaties opnieuw met nul strafpunten van start. Gert-Jan Bruggink uit De Lutte met Vampire (Marome Nw x Voltaire) en Willem Greve uit Markelo met de hengst Carambole (Cassini I x Concerto II) waren in de eerste manche met nog drie ruiters foutloos. Greve en Bruggink liepen in de tweede manche tegen springfouten aan en eindigden daardoor als zesde en achtste.

,,Op zich is dit wel een mooie formule, want als je in het basisparcours met een springfout snel genoeg bent heb je toch nog kans op de zege”, lachte Van der Schans. Volgens de ruiter uit Nijkerk was het best een pittig parcours. ,,Het was niet echt hoog, maar technisch lastig genoeg. Capetown is een paard dat altijd met een hoog grondtempo rondgaat, waardoor we ook de snelste vierfouter waren in de eerste manche. Dankzij de vele meters in één galopsprong makende Capetown en het feit dat ik in de barrage steeds de eerste afstand kon rijden realiseerden we de snelste tijd.”