Marcus Ehning wint Indoor Brabant, Willem Greve wordt derde

Share
 • 13 maart 2016 19:56

door: redactie, 13 maart 2016 19:56

DEN BOSCH | STEGEN.NET
Indoor Brabant heeft opnieuw een Duitse winnaar gekregen. In een prachtige stijl eiste Marcus Ehning de overwinning op met Cornado. Een mooie derde plaats was weggelegd voor Willem Greve uit Markelo met Carambole.

Indoor Brabant was opnieuw groots en maakte de reputatie waar. Het evenement trok weer veel publiek naar de Brabanthallen en het sluitstuk, de Grote Prijs, was indrukwekkend met 12 combinaties in een zinderende barrage.

Marcus Ehning won met geweldenaar Cornado de Grote Prijs van Indoor Brabant (archieffoto).

Marcus Ehning won met geweldenaar Cornado de Grote Prijs van Indoor Brabant (archieffoto).

Willem Greve had geruime tijd de leiding, om uiteindelijk nog door twee Duitsers gepasseerd te worden.
,,Carambole N.O.P. heeft hier tussen de absolute wereldtop laten zien makkelijk mee te kunnen. Ik ben heel trots op hem”, glundert Greve, die zijn beste resultaat in een vijfsterren Grote Prijs behaalde.

Willem Greve beet het spits af voor Nederland en zette gelijk een foutloos resultaat neer in 42.29 seconden. ,,Ik dacht niet dat ik zou winnen, maar wist dat de andere tien ruiters na mij alles zouden moeten geven. Dat levert dan risico’s op”, vertelt Greve na afloop.

Opsteker
Na de tweede plaats een paar weken geleden in de Grote Prijs van Braunschweig is de topklassering op Indoor Brabant een mooie opsteker voor Greve en zijn hengst Carambole N.O.P. in dit Olympisch jaar. ,,Het is nog een lange weg en we luisteren naar Carambole N.O.P. hoe zijn vorm is. Natuurlijk overleggen we veel met Rob Ehrens. Rio is wel onze grote droom.”

Willem Greve: ‘Rio is wel onze grote droom’

Het waren de Duitsers Hans-Dieter Dreher (met Cool and Easy) en daarna Ehning (met Cornado), die de tijd van Greve klopten. Gert Jan Bruggink (De Lutte) was op de achtste plaats de tweede landgenoot met zijn toppaard Vampire, die een springfout maakte in de barrage. De snelste tijd kwam op naam van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Zidane N.O.P. die in hun race naar de finish twee balken uit de lepels liet vallen. Dat was goed voor de tiende plaats.

Jur Vrieling (Holwierde) overtuigde in de eerste omloop en eindigde op de twaalfde plaats na de barrage met zijn Olympische hoop VDL Zirocco Blue N.O.P. In de barrage ging Vrieling goed van start, maar na een eerste foutje was de scherpte weg en vielen er nog twee balken

 • Uitslag Grote Prijs van Indoor Brabant 2016
  1. Markus Ehning (Dui), Cornado NRW (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 41.82 sec
  2. Hans-Dieter Dreher (Dui), Cool and Easy (v.Contender), 0 – 0, 42.25 sec
  3. Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P. (v.Cassini I), 0 – 0, 42.29 sec
  8. Gert Jan Bruggink (De Lutte), Vampire (v.Marome NW), 0 – 4, 43.68 sec
  10. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P., 0 – 8, 41.55 sec
  12. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P., 0 – 12, 42.93 sec

Dit bericht is [views]