Willem Greve en Sonate eerste winnaars Grote Prijs Indoor Twente

Share
  • 9 december 2012 19:02

door: redactie, 9 december 2012 19:02

ENSCHEDE
De eerste editie van Indoor Twente is zondag gewonnen door Willem Greve en Sonate. De ruiter uit Markelo wist in de snelle barrage tien tegenstanders achter zich te laten.

Greve zette een winnende tijd van 30,75 neer en was daarmee duidelijk sneller dan de nummer twee, Dennis van den Brink met Wennemars. Greeve: ,,Mijn rit was heel vloeiend. Sonate deed van begin tot eind heel goed mee. Deze merrie heeft van nature hele grote galopsprongen en dat maakte het verschil.”

Willem Greve met Sonate. ©Roos Meertens

Achter Dennis van den Brink eindigde Wout-Jan van der Schans op de derde plaats met Eurocommerce Seoel. Ivo Biessen volgde verrassend als vierde met Audi’s Delta Mossel Upgrader.

Eerder op de dag liet Albert Zoer zien hoe je een finale wint. De Drentse ruiter pakte de overwinning in de finale van de zes- en zevenjarigen. Zoer zette met Abra Kadabra (Vancouver x Calvados) een prachtige rit neer. Abra Kadabra werd op jonge leeftijd al gescout door vader Arend Zoer. ,,We hebben hem nu vier jaar. Hij heeft nu een paar internationale wedstrijden achter de rug. Op NIC Assen, twee maanden geleden, won hij ook al een proef. Dit was weer zijn eerste concours sindsdien, dus het ziet er goed uit”, aldus Albert Zoer. Abra Kadabra werd gefokt door E.B. Renken uit Vriescheloo.