archief
contact
+31 6 53239630

Grote tevredenheid bij organisatie veulenveiling Prinsjesdag

ERMELO – Tevredenheid bij de organisatie van de Prinsjesdag veulenveiling. Er werd voor 1.077.500 euro aan veulens en embryo’s verkocht. Het gevoel na afloop was euforisch bij het bestuur en de organisatie van de NVP.
Choccywoccy (Cornet Obolensky x Berlin) ging voor 24.000 euro naar Stal Schuttert.
Choccywoccy (Cornet Obolensky x Berlin) ging voor 24.000 euro naar Stal Schuttert. KARIN VAN DER MEUL

ERMELO | STEGEN.NET
Tevredenheid bij de organisatie van de Prinsjesdag veulenveiling. Er werd voor 1.077.500 euro aan veulens en embryo’s verkocht. Het gevoel na afloop was euforisch bij het bestuur en de organisatie van de NVP. ,,Ik zat te schudden op m’n stoel. Het was net een rollercoaster waar we inzaten”, vertelt Chris van Dam.

Van Dam weet wel hoe het succes valt te verklaren: ,,We hadden dan ook bizar goede veulens. We kregen daar veel complimenten over. Het grootste verschil met vorig jaar is dat we toen drie, vier uitschieters hadden, waardoor de gemiddelde prijs iets hoger was. Maar nu hadden we in de breedte betere prijzen en nauwelijks ondereind en hadden we veel meer heel blije fokkers. Dit geeft ze het motief om hun merries weer te dekken volgend jaar.”

Choccywoccy (Cornet Obolensky x Berlin) ging voor 24.000 euro naar Stal Schuttert.
Choccywoccy (Cornet Obolensky x Berlin) ging voor 24.000 euro naar Stal Schuttert.
KARIN VAN DER MEUL

De gemiddelde prijs bij de dressuurveulens kwam uit op 9.955 euro, bij de springveulens was dat 10.850 euro. Embryo’s daarbij meegerekend.

Vijf van 24.000 euro
Maar liefst 34 veulens en embryo’s werden verkocht voor een bedrag tussen de 10.000 en 24.000 euro. De topprijs van 24.000 werd zelfs vijf keer betaald. RS2 Dressage Center in Bergharen, waar Robin van Lierop en Seth Boschman de scepter zwaaien, kocht Jfradin (De Niro x Gribaldi) van fokker René Franssen uit Beneden Leeuwen. Lens Nekeman ging met Jefferson SVN (Glock’s Zonik x Jazz, fokker Stal van Nobelen uit Noordwijk) naar huis. De Griekse amazone Milena Pappas kocht vier veulens, waarbij ze 24.000 euro betaalde voor Origi van de Bisschop (Armitage’s Boy x Cumano) en 9.500 voor de in Ierland geselecteerde Leestone Cannon Breaker (Kannan x Heartbreaker), gefokt uit de volle zus van PrimeVal Dejavu.

Twee naar Schuttert
Ook Jan Schuttert uit Stegeren, vader van springruiters Frank en Hendrik-Jan, investeerde in zeer interessante sportveulens. Hij legde 24.000 euro neer voor de schitterende Choccywoccy (Cornet Obolensky x Berlin, fokker WW Stables uit Meijel) en 16.000 euro voor Onasis van de Bisschop (Diamant de Semilly x Chin Chin).

Verder bracht Jumpstar T (Quick Star x Quidam de Revel, fokker T. Van Tilburg uit Schaijk) 24.000 euro op. Hij gaat naar Jan Vink, die tevens tweemaal 11.000 euro betaalde voor embryo’s van Baloubet du Rouet uit de volle zus van Verdi en Cornet Obolensky x Quick Star.

Ook vermeldenswaard is de voor 22.000 euro afgeslagen Jerommeke, (Berlin x Glock’s London, fokker H. Hartlief uit Peize), die naar de Tarpania Stable in Swifterband vertrekt. Voor 20.000 euro gaat de in Holstein gefokte Gentil EB (Kannan x Cormint) naar België en Oase van ‘t Merelsnest (Darco x Voltaire) naar Colombia.

Bij de dressuurveulens werden er nog twee verkocht voor 17.000 euro: Jeaniz Texel (Negro x Krack C) die naar de familie Vanderstappen in Rockanje vertrekt en Joey (Rousseau x Contango) die in handen kwam van Van Klooster uit Eemnes. Jacatra BV uit Zuidoostbeemster had 16.000 euro over voor Justusch (Desperado x Jazz).

Embryo’s
De door NVP geselecteerde drachtigheden vielen ook in de smaak, zeker met Cornet Obolensky als vader. leverden Haras de la Pomme uit het Franse Le Pin 17.000 en 16.000 euro op, waarna de stoeterij zelf ook nog een veulen kocht. Er werden ook veulens verkocht naar onder andere Italië, Colombia, Peru, Engeland, Amerika, Duitsland en Zweden.

Overigens werden er nog een dekking van Glock’s London (v. Nabab de Reve) en van de vijfjarige KWPN-hengst Giovanni (v. Chippendale) geveild voor in totaal 5.000 euro, wat ten goede komt aan de DBV Foundation. Familie van de Lageweg uit Beers werd uitgeroepen tot NVP Fokker van het Jaar, mede doordat zij het gouden WK-teampaard Bubalu VDL fokte en nog altijd in eigendom heeft.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel
2 comments

Comments are closed.