Geslaagde fotoshoot voor Veulenveiling Dwingeloo

Geslaagde fotoshoot voor Veulenveiling Dwingeloo

31 juli 2019 19:22 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Dwingeloo
Op het evenemententerrein zijn woensdag de geselecteerde veulens voor de Veulenveiling Dwingeloo op foto en video vastgelegd. Professionele voorbrengers stelden de veulens voor. ,,Houding en tempo zijn enorm belangrijk”, aldus voorbrenger Martinus Hoekstra.

De presentatie van de 53 veulens trok de nodige belangstelling. Een aantal inwoners van Dwingeloo klapte de tuinstoel uit om het schouwspel te volgen. Mannen in smetteloze witte pakken renden om toerbeurt met de veulens door de baan. Intussen klikten de camera’s er driftig op los. 

Voorbrenger Martinus Hoekstra komt met een paard en veulen langs de cameraman.

De Veulenveiling Dwingeloo mag dan het 25-jarig jubileum vieren, het evenement is nog altijd springlevend. ,,Het is een goeie en gezellige veiling”, zegt fokker Johan Pomper uit Smilde, die al zeker vijftien jaar van de partij is. Een aantal jaren geleden had hij de topper van de veiling. ,,Ik heb één keer een duur veulen verkocht. Voor 35 en half duizend euro. Maar ja, dat komt niet zo vaak voor. Eén keer in je leven denk ik.”

Drentse nuchterheid

Volgens Arjen Vos van de organisatie wil de Veulenveiling Dwingeloo vooral een eerlijke veiling voor fokker en koper zijn. ,,Drentse nuchterheid. Bij ons geen opgeklopte toestanden, maar eerlijke handel, waarbij de veulens ook echt worden verkocht.”

Vrijdag 13 september wordt de dag van de waarheid voor de inzenders van dit jaar. Dan komen de geselecteerde veulens onder de hamer in de manege van Arjen Vos in Dwingeloo.

🔴 Stegen.net | Persbericht