Nationaal kampioen Oristo duurste op jubilerende Veulenveiling Dwingeloo

  • 14 september 2019 12:15

door: redactie, 14 september 2019 12:15

📌 Dwingeloo
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Oristo (High Five U.S. x Vivaldi) was vrijdagavond het duurste veulen bij de jubileumeditie van de Veulenveiling Dwingeloo. De nationaal kampioen bij de dressuurveulens van dit jaar verwisselde voor € 14.000 van eigenaar. De 53 veulens die onder de hamer kwamen werden gemiddeld voor iets meer dan vijfduizend euro verkocht.

De binnenmanege van Stal Vos puilde uit bij deze 25e editie van de jaarlijkse Veulenveiling Dwingeloo. Kijkers en kopers waren getuige van een strak geregisseerde en vlot verlopen veiling.

Veulenveiling Dwingeloo Oristo
Oristo was met een opbrengst van € 14.000 het duurste veulen in Dwingeloo.
📸 Steven Stegen

Topper Oristo kwam als 25e veulen in de schijnwerpers. Vanaf de eerste passen die het fokproduct van Appie Dijkstra in de mooie piste zette was duidelijk dat het jonge hengstje de verwachtingen waar zou maken. Met zijn kampioenslint van de nationale veulenkeuring van het KWPN om de hals draafde en galoppeerde hij zelfverzekerd rond. Veilingmeester Johan Wilmink sloeg Oristo uiteindelijk af op € 14.000.

Een mooi bedrag werd ook neergeteld voor Omar (Highway x Padinus). Dit bruine hengstveulen ging voor € 8.500 van de hand. Merrieveulen Odermie (Harley x Corland) deed met een opbrengst van € 8.000 ook mee in de top. Dat bedrag leverde ook Oizilottie W (Cornet Obolensky x Cero I) op. Dit mooie veulen heeft veel ras en toonde makkelijke bewegingen.

Hengstveulen Omar (Highway x Padinus) ging weg voor € 8.500

De gemiddelde opbrengst kwam uit op € 5.040 en totaal werd er € 252.000 omgezet. Mooie cijfers, maar voorzitter Arjen Vos verhulde niet dat hij meer had verwacht. ,,Als je kijkt naar de kwaliteit van de veulens die we dit jaar op de veiling hadden dan vind ik de prijzen toch wat teleurstellend. We hadden nu echt de beste collectie sinds jaren.”

Vos toonde zich wel tevreden over het vlotte verloop en de grote belangstelling. ,,En wat heel belangrijk is: van de 53 veulens zijn er 52 verkocht. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”