Springruiters tweede in Nations Cup CHIO Rotterdam

  • 20 juni 2014 19:49
door: redactie, 20 juni 2014 19:49

blokjeROTTERDAM | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse springruiters zijn vrijdag als tweede geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup. Frankrijk won deze landenwedstrijd tijdens het CHIO van Rotterdam.

Gerco Schröder reed met Glock's London twee keer foutloos. ©Jacob Melissen

Gerco Schröder reed met Glock’s London twee keer foutloos tijdens het CHIO.
©Jacob Melissen

Het team van bondscoach Rob Ehrens stond na de eerste manche op nul strafpunten, maar moest in de tweede ronde daar een fout bijtellen van Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN NOP, terwijl Gerco Schröder met Glock’s London NOP beide rondes de lei schoon hield.

Uitblinker aan Nederlandse kant was Gerco Schröder. Met Glock’s London bleef de winnaar van zilver bij de Olympische Spelen van Londen in beide manches foutloos.

Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi) en Jeroen Dubbeldam (Zenith SFN) maakten alleen in de tweede omloop één springfout en droegen zo ook in belangrijke mate bij aan de prestatie. Het resultaat van vierde man Harrie Smolders werd geschrapt.

Aangezien ook Frankrijk op 8 strafpunten eindigde was een barrage nodig. De Franse chef d’equipe Phillippe Guerdat besloot zijn geld te zetten op Leprovost met Flora de Mariposa, terwijl Ehrens er voor koos om Schröder nogmaals de piste in te sturen.

Leprovost startte als eerste en vroeg van de negenjarige merrie een zeer hoog tempo en passeerde de finish foutloos na een razendsnelle rit in 34.57 sec. Gerco Schröder probeerde die tijd te verbeteren, maar kreeg op de tweede hindernis een fout, waardoor de tweede plaats voor Nederland was.

,,Als je er zo dicht bij bent wil je natuurlijk heel graag eens hier in Rotterdam winnen. Helaas zat het er deze keer opnieuw niet in, maar ik ben trots op onze jongens hoe die hier in deze wedstrijd strijd hebben geleverd. Jammer ook van Harrie, want je moet ineens met een drie cilinder de wedstrijd afmaken, terwijl je met vier cilinders van start bent gegaan”, aldus bondscoach Rob Ehrens. Hij doelde daarmee op de onverklaarbare fouten die Emerald maakte, mogelijk als gevolg van een lichte blessure.

Uitslag Nations Cup CHIO Rotterdam 2014

1. Frankrijk
2. Nederland – 8
– Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – Zenith SFN – 0 + 4
– Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Verdi TN NOP – 0 + 4
– Harrie Smolders (Hooge Mierde) – Emerald – (17) + NG
– Gerco Schröder (Tubbergen) – Glock’s London NOP – 0 + 0
3. Duitsland – 12
4. Groot-Brittannië – 16
5. Brazilië – 17
6. Zwitserland – 20
7. Ierland – 26
8. USA – 27