WEG: springruiters hebben goud binnen handbereik

Share
  • 4 september 2014 08:20

door: redactie, 4 september 2014 08:20

CAEN | STEGEN.NET | ANP | KNHS
De Nederlandse springruiters hebben woensdag op de wereldruiterspelen in Normandië in de landenwedstrijd de eerste plaats overgenomen. Dat was te danken aan foutloze ronden van Jeroen Dubbeldam (Zenith SFN), Gerco Schröder (Glock’s London NOP) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi NOP).

Gerco Schröder bleef foutloos met Glock's London NOP. Foto: Jacob Melissenwereld

Gerco Schröder bleef foutloos met Glock’s London NOP.
JACOB MELISSEN

De Oranje-equipe, waarin alleen Jur Vrieling (VDL Bubalu) enigszins uit de toon viel, heeft na twee onderdelen 4,83 strafpunten. De teams van de Verenigde Staten (8,72) en Duitsland (8,82) volgen op bijna één springfout (4 strafpunten). Donderdag staat de derde en beslissende proef op het programma met de beste tien ploegen.

Het resultaat van Jur Vrieling (twee balken) kon worden geschrapt en Gerco Schröder zorgde opnieuw voor een enorme ‘boost’ van het zelfvertrouwen. De 36-jarige ruiter uit Tubbergen ging op indrukwekkende wijze door het parcours met Glock’s London NOP. ,,Hij springt super, voelt superfit en reageert overal super op.”

Schröder kon zich geen enkele fout permitteren na de foutjes van Vrieling. Bondscoach Rob Ehrens: ,,Het is prettig om een ruiter als Gerco achter de hand te hebben. Wij weten dat hij dit kan. En hij liet het zien.”