Joyce Lensing en Renate Beuving eerste winnaars op 59e NIC Assen

Share
  • 8 oktober 2014 18:36

door: redactie, 8 oktober 2014 18:36

blokjeASSEN | STEGEN.NET
Joyce Lensing (Schoonloo) en Renate Beuving (Odoorn) zijn de eerste winnaars van het concours hippique NIC Assen geworden. Zij reden woensdag bij de start van de 59e editie een foutloze barrage in de klasse L.

Joyce Lensing rijdt de ereronde met Dylano.

Joyce Lensing rijdt de ereronde met Dylano.
NIC ASSEN / KITTY NIJHOLT

Amazone Lensing had weliswaar met Dylano (Sam R x Abke) de snelste tijd: 37.03 sec, maar daar vlak achter kwam Renate Beuving met Especiale (Numero Uno x Grande) in 37.61. Vanwege het grote deelnemersveld – meer dan zeventig starts – kregen beide amazones de eerste plaats toegewezen.

Zo waren er ook twee tweede plaatsen en die gingen naar Rianne Visscher, die met één van de paarden van de broers Oldenziel in de ring kwam. Op Offichems Enough (Carolus II x Emperreur) kwam Visscher zonder fouten uit de barrage met een tijd van 37.63. Aniek Diks uit Vorstenbosch werd ook tweede. Zij rondde haar barrage foutloos af met Dazard (v. Andiamo) in een tijd van 37.67 sec.

De derde plaatsen gingen naar Nicole Botma (Zuidbroek) met Dollard Elon en Chantal Regter uit Assen, die met Exactly een thuiswedstrijd reed. De amazones zetten een tijd neer van respectievelijk 38.22 en 38.34 seconden.

Voor amazone Rianne Jolman uit Appingedam verliep de eerste dag op het NIC minder succesvol. De Groningse brak bij een valpartij drie ribben en moest naar het ziekenhuis.