archief
contact
+31 6 53239630

NIC Assen: Lambertus Huckriede wint met tuigpaardhengst Eebert

ASSEN – De GMB-hengstencompetitie voor tuigpaarden kende woensdagavond bij het NIC Assen een zeer spannende ontknoping. De uitslag in de finale bracht de beslissing in het voordeel van Lambertus Huckriede en Eebert.
NIC Assen. Lambertus Huckriede met Eebert

blokjeASSEN | STEGEN.NET
Het tuigpaardengala op het NIC Assen stond woensdagavond vooral in het teken van twee belangrijke kampioenschappen, de finale van de GMB-hengstencompetitie en het kampioenschap Friese paarden onder het zadel.

Vooral de eindstrijd in de Hengstencompetitie was een bijzonder spannende aangelegenheid. Het was Lambertus Huckriede uit het Twentse Usselo die via de winst in de finale, woensdagavond in de Asser TT Hall, het kampioenschap van de GMB Tuigpaardencompetitie naar zich toe trok. Met Eebert (v. Atleet) kreeg hij de beste beoordeling van de jury.

NIC Assen. Lambertus Huckriede met Eebert
Lambertus Huckriede won met Eebert de hengstencompetitie (archief)
GEERT BOUIUS

De spanning was te snijden in deze finale, want de vijf finalisten die via de drie voorrondes deze eindstrijd mochten rijden, zaten nog dicht bij elkaar. Robbie van Dijk uit Odiliapeel leek de meeste kans op de titel te hebben, want in de drie voorronden had hij maximaal gescoord. Van Dijk stond met 30 punten twee punten los van Huckriede en vier voor op Mark de Groot uit Giessenburg.

Maar in de finale werd de spanning opgevoerd. De jury had er een zware kluif aan te beoordelen wie het best met zijn hengst in de ring naar voren kwam. Uiteindelijk, na het opnieuw beoordelen van de beste drie, bleek Huckriede de winnaar te zijn van de finale.

Mark de Groot werd met Dylano (v. Vulcano) tweede en de man die tot de finale aan de leiding ging, Robbie van Dijk, werd met Fantijn (v Patijn) derde.

Door deze uitslag kwamen Van Dijk en Huckriede gelijk in punten, waardoor het finaleresultaat de uiteindelijke beslissing moest brengen. Omdat de winst in de finale doorslaggevend is, ging de titel naar Lambertus Huckriede, die daarmee bijzonder in zijn sas was.

Friese paarden

Ook werd uitgekeken naar het kampioenschap Friese paarden onder het zadel. Titelverdedigster Harmina Holwerda uit Kollum deed woensdagavond in de finale lang mee in de strijd om de eerste plaats. Maar met haar eigen paard Petrus P.J. (v. Heinse) kwam de tweevoudig kampioene woensdagavond niet verder dan de vijfde plaats.

Het kampioenschap kwam in handen van Maaike de Jong uit Oosterwolde, die met Hielke het best presteerde in de ogen van de jury. Voor Maaike de Jong is het de kroon op het goede presteren van de afgelopen maanden. Ze wist al diverse wedstrijden onder het zadel op haar naam te schrijven en vanaf vandaag mag ze daar het kampioenschap aan toevoegen.

Het Tuigpaardengala van NIC Assen kende veel variatie, want er waren naast de genoemde rubrieken ook wedstrijden voor onder andere tweespannen, wedstrijden in de Ereklasse, het Friese ras en voor hackney’s.

Total
3
Shares
gerelateerde berichten
Total
3
Share