Tuigpaarden keren na twee jaar afwezigheid terug op NIC Assen

  • 2 september 2014 08:52
door: Steven Stegen, 2 september 2014 08:52

♘ Assen De tuigpaarden keren na twee jaar afwezigheid terug op het NIC Assen. Dat maakte de organisatie bekend. Ook komt de mensport voor het eerst op het programma tijdens het de 59e editie van het evenement, dat van 8 tot en met 12 oktober wordt georganiseerd.

Lambertus Huckriede en Unaniem tijdens het NIC in 2011.

Lambertus Huckriede en Unaniem tijdens het NIC in 2011.
Mariol Middel

Het is onduidelijk waarom de tuigpaarden nu toch terugkeren op de woensdagavond. De organisatie wekte verbazing toen in 2012 de tuigers uit het programma verdwenen. Voorzitter Max Becherer zei toen af te willen van het relatief dure onderdeel dat steeds mincer publiek trok. Blijkbaar is er sprake van voortschrijdend inzicht, want woensdagavond 8 oktober is het NIC Tuigpaarden Gala. Het programma staat nog niet helemaal vast, maar wel is duidelijk dat de ereklasse op de rol staat.

Naast de tuigpaardenrubrieken komen ook de liefhebbers van de mensport aan hun trekken tijdens het NIC Assen 2014. Om goed te kunnen beoordelen of de accommodatie geschikt is om in de toekomst een wedstrijd voor de wereldbeker vierspannen te houden, zal er tweemaal een vierspanwedstrijd worden verreden tijdens het komende NIC Assen. Op vrijdagavond 10 en zaterdagavond 11 oktober komen de menners in actie. Op vrijdagavond wordt een sessie van twee ronden gehouden en op zaterdagavond is de finale, die eveneens in twee ronden wordt verreden.

Verleden jaar werd NIC Assen door de FEI gepolst een wedstrijd voor de wereldbeker vierspannen te gaan organiseren. Met de twee menwedstrijden tijdens het komende concours in de TT Hall neemt de Asser organisatie alvast een voorschot op een wereldbekerwedstrijd.