archief
contact
+31 6 53239630

Tuigpaarden trekken veel publiek naar NIC Assen

ASSEN – Met ruim 2.000 bezoekers is de eerste dag van het NIC in Assen meer dan geslaagd. Vooral de tuigpaardavond droeg bij aan het succes. De TT-hal zat woensdagavond goed vol.

Yvonne van Dijk won de ZZ met Urlando. ©Roos Meertens
Yvonne van Dijk won de ZZ met Urlando. ©Roos Meertens

Vooral de finale van het Fokkerij Stimulering Plan bleek een schot in de roos. Het ging om een nieuw onderdeel bij de tuigpaarden. Na de voorselecties in Norg en Nijkerk had het NIC Assen de finale op haar programma, waarin uitsluitend de beste paarden in de ring kwamen. Het werd een spannende aangelegenheid, waarbij Henk Hammers uit Zwolle, die binnenkort naar de thuishaven van de HBC-stal Boyl verhuist. Zijn Be My King kreeg van de kundige jury de eerste prijs toebedeeld.

Derk Jan Mekkes, die de nog jonge hengst Bentley A.M.R. in de ring bracht, kreeg de tweede prijs toebedeeld en daar was de rijder uit Doezum zeker mee ingenomen. Ook de rubriek Fokmerries Tuigpaarden bracht veel kwaliteit in de ring. De eerste prijs ging naar Marjan Stevens uit Norg, die Patijn-dochter Whispering Hope in de ring bracht. Ze reed een uitstekende wedstrijd en kreeg de handen stevig op elkaar van het publiek op de volle tribunes.

Diverse andere rubrieken kwamen tijdens het NIC Tuigpaardenfestijn aan bod, waaronder de hackneys kleine maat en grote maat. Maar ook tuigpaarden voor de boerenkar en eenspannen gereden door dames.

Overdag werd er gesprongen in de klassen L tot en met ZZ, in het kader van de Eurohill Drenthe Cup. De succesvolle Yvonne van Dijk uit Veendam won de ZZ-klasse met Urlando. Bram van Es uit Beilen heeft de Drenthe cup in de ZZ gewonnen met Veldheer OH. In de Z was Jeroen Broek de snelste met KLM Dollar Girl en greep Thomas Ogi de Drenthe cup. In de klasse M voerde Rob Scherphof de rubriek aan en pakte Bram van Es de  Drenthe Cup met Zuloma.

Klik hier voor de uitslagen van het NIC Assen

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel