SFN: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN blijven een koppel

Share
  • 4 oktober 2014 13:39

door: redactie, 4 oktober 2014 13:39

blokjePESSE | STEGEN.NET
Jeroen Dubbeldam kan de komende jaren blijven beschikken over Zenith SFN. Dat heeft het Springpaarden Fonds Nederland, eigenaar van het paard, bekendgemaakt. Begin september werd Dubbeldam met Zenith SFN in Caen twee keer wereldkampioen, individueel en met de landenploeg. Sindsdien is er vanuit het buitenland veel belangstelling voor de 10-jarige ruin.

Jeroen Dubbeldam Zenith

Jeroen Dubbeldam houdt Zenith SFN tot en met Rio tot zijn beschikking.

Toch heeft het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) besloten niet in te gaan op de buitenlandse aanbiedingen. Jacob Melissen, directeur van SFN: ,,Er zijn geen mitsen en maren. Jeroen Dubbeldam rijdt tijdens de Olympische Spelen van Rio in 2016 op Zenith SFN. Die garantie geven we hem. Ná de Spelen is de situatie anders, dan ga we er opnieuw naar kijken.”

Het SFN is opgericht om op internationaal niveau te kunnen blijven presteren. Jonge, talentvolle paarden worden door tophandelaren geselecteerd, aangekocht en begeleid, om ze daarmee op te leiden tot internationaal Grand Prix-niveau. Deze paarden worden ter beschikking gesteld aan Nederlandse topruiters, waarmee hun kansen op succes aanzienlijk toenemen.