archief
contact
+31 6 53239630

Aanvallende rit Jeroen Dubbeldam en Zenith goed voor zesde plaats in Aken

AKEN – Jeroen Dubbeldam koos voor de aanval in de Grote Prijs van Aken. De heersend wereldkampioen strandde met SFN Zenith N.O.P. op de laatste sprong, waar een balk viel, maar met nog altijd een prima zesde prijs kon Dubbeldam met opgeheven hoofd de indrukwekkende arena verlaten.
Jeroen Dubbeldam in opperste concentratie met Zenith
Jeroen Dubbeldam in opperste concentratie met Zenith

AKEN | STEGEN.NET | KNHS | ANP
Jeroen Dubbeldam koos voor de aanval in de Grote Prijs van Aken. De heersend wereldkampioen strandde met SFN Zenith N.O.P. op de laatste sprong, waar een balk viel, maar met nog altijd een prima zesde prijs kon Dubbeldam met opgeheven hoofd de indrukwekkende arena verlaten.

Jeroen Dubbeldam in opperste concentratie met Zenith
Jeroen Dubbeldam in opperste concentratie met Zenith

Natuurlijk viel de teleurstelling op het gezicht van Dubbeldam af te lezen. Maar ook al was de afzet ideaal geweest en was de balk blijven liggen, de tijd van 48.72 was achteraf ook niet goed genoeg geweest om te kunnen winnen. Als laatste starter was Scott Brash met Hello Sanctos niet te kloppen.

Jur Vrieling had met VDL Zirocco Blue N.O.P. in beide parcoursen ook geen moeite de hindernissen, maar wel met de toegestane tijd. De ruiter uit Holwierde overschreed die tot twee keer toe en mocht met twee strafpunten niet terugkomen voor de barrage.

Zeker van deelname aan EK?
De zesde plaats in Aken leverde Dubbeldam overigens ook nog 40 mille op. Vrieling kreeg de helft. Beide springruiters bewezen eens te meer dat bondscoach Rob Ehrens normaal gesproken niet om hen en deze rijdieren heen kan voor het EK, dat in augustus eveneens in Aken wordt gehouden. Daardoor stond er nu geen landenwedstrijd op het programma.

De rit van Jeroen Dubbeldam

Total
16
Shares
0 deel
0 deel
16 deel
0 Tweet
0 deel