Zenith SFN neemt afscheid tijdens Indoor Brabant

Zenith SFN neemt afscheid tijdens Indoor Brabant

7 februari 2019 08:12 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 ‘s Hertogenbosch
Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag, 17 maart, officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De 15-jarige KWPN ruin zal dan voor het laatst op een groot evenement te zien zijn.

In een bijzondere ceremonie wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Zenith samen met de mensen die hier een grote rol in hebben gespeeld. De 15-jarige Zenith kan terugkijken op een geweldig succesvolle carrière. In 2014 werd Jeroen met Zenith zowel met het Nederlandse team als individueel Wereldkampioen in het Franse Caen tijdens de FEI World Equestrian GamesTM , gevolgd door de Europese titel, eveneens met het team en individueel in Aken 2015.

Jeroen Dubbeldam pakte met SFN Zenith N.O.P. de Europese titel. Foto: FEI | Dirk caremans
Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P.
📸 FEI | Dirk Caremans

In 2014 maakten zij ook deel uit van het Nederlandse team dat de FEI Nations Cup Finale won in Barcelona. ,,Zenith heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen is op het allerhoogste niveau,” zegt Jeroen. ,,Op de een of andere manier lukt het niet meer. Vorig jaar in Samorin had ik een heel goed gevoel in de Grote Prijs, ik dacht dat we nul zouden rijden, maar er gingen toch twee palen af. Dat was een echte teleurstelling, ik kon altijd op mijn gevoel vertrouwen. Toen wist ik dat het genoeg was. Ik kwam de ring uit en zei tegen Daniel Coyle, een leerling van mij, ‘the party is over’, waarop Daniel zei ‘but it was a good one’. Dat was voor mij de eerste aanwijzing dat het einde in zicht kwam. Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.” 

Zenith werd in 2004 geboren bij Herman Voort in Den Ham en in 2011 door het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) aangekocht. Naast het SFN is Willy van der Ham eigenaar van Zenith. 

Henk Rottinghuis, voorzitter directie Springpaarden Fonds Nederland. ,,Zonder de steun van onze certificaathouders was het niet mogelijk geweest voor Jeroen om deze schitterende zegetocht te beleven. Wij hebben intens mee genoten van wat deze wereldruiter met dit paard heeft gedaan voor de Nederlandse sport. Wij gunnen Jeroen en Zenith SFN nog veel plezier samen.”

Het afscheid van de grote bruine ruin zal voor aanvang van de Rolex Grand Prix (15.30 uur) plaatsvinden. 

🔴 Stegen.net | Persbericht