archief
contact
+31 6 53239630

Buitenlandse jeugd domi­neert bij Jumping De Achterhoek

VRAGENDER — De bui­ten­landse afvaar­di­ging gros­sierde vrij­dag in prij­zen bij dag twee van Jumping De Achterhoek. Een opval­lende pres­ta­tie kwam van Harry Allen, de jon­gere broer van de suc­ces­volle Betram Allen. Maar ook Kirsten Rikkert tekende voor een overwinning. 
Harry Allen pakte vrijdag een overwinning bij Jumping De Achterhoek.

Vragender | STEGEN.NET | eqi

Op de schit­te­rende zege van Kirsten Rikkert uit Wierden in de Young Riders rubriek op 1.35m niveau na, gin­gen de zeven ove­rige zeges vrij­dag op Jumping de Achterhoek de grens over. Beide inter­na­ti­o­nale pony­ru­brie­ken gin­gen naar Ierland, die met een grote dele­ga­tie naar Vragender was afge­reisd. Indrukwekkend was de over­win­ning van de pas 13-jarige Harry Allen (13) in de big tour op 1.25m niveau.

De zeer geta­len­teerde Harry Allen is het broer­tje van Bertram Allen, die recent met zijn 19 jaar debu­teerde in een wereld­be­ker­wed­strijd en deze met­een won. Hij staat inmid­dels al 19e op de wereld­ran­king en rijdt vol­gende week ook in Vragender mee. België pakte drie zeges, waar­on­der de afslui­tende team­wed­strijd met Simon Morssinkhof, Claudine van Duffel, Maartje Verberckmoes en Lynn d’Have.

Harry Allen pakte vrijdag een overwinning bij Jumping De Achterhoek.
Harry Allen pakte vrij­dag een over­win­ning bij Jumping De Achterhoek.
FOTO: FOTOTRAILER | JUMPING DE ACHTERHOEK

„Dat was echt leuk”, ver­telt Lynn d’Have. „Als je voor jezelf rijdt en wint is dat mooi, maar in een team wil je zeker zo goed rij­den. Vooral in lan­den­wed­strij­den voel ik dan toch wel wat meer stress omdat je het voor de rest goed wil doen”, ver­telt de 17-jarige Belgische, die op don­der­dag al twee tweede prij­zen won.

Een Achterhoeks tin­tje had de zege in de juni­o­ren­ru­briek op 1.30m niveau van de Brit Jake Saywell, die Verisja (v. Numero Uno) voor Stal Bril uit Westendorp uit­brengt. De thuis rij­dende Micky Morssinkhof met Camonyak (v. Coronado) werd hier derde, ach­ter Josta van Straaten uit Den Ham met Bolivia S (v. Vermont).

De Achterhoekse Jamie Schlief pakte een tweede prijs mee in de rubriek voor Children op 1.10m niveau met Sale Rose (v. Nolisco).

Eerste dag
Enschedese ama­zo­nes, een Noorse ama­zone en Belgische rui­ters voer­den op don­der­dag de ere­ron­des aan op de eer­ste dag van Jumping de Achterhoek. Vlak nadat de Enschedese Lisa Everts de rubriek voor young riders op 1.40m niveau won, was plaats­ge­noot Valerie Vaanholt de win­na­res van de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse L.

Lisa Everts: „Het was geen heel sim­pel par­cours, wel super eer­lijk gebouwd door Jos Brinkman. Ik vind het hier echt super mooi, echt heel cool. Het los­rij­den is fijn en de piste is groot, ondanks dat er nu een VIP tri­bune in staat. Ruiters die niet beter weten, zul­len het niet mer­ken dat de ruimte in de ring daar­door iets klei­ner is dan anders.”

Met Archem B, haar enige con­cours­paard op dit moment, debu­teerde Lisa Everts bij de young riders en de over­win­ning smaakt naar meer. „Als het zo door blijft gaan, wil ik van de zomer graag wat mooie wed­strij­den met hem rijden!”
gerelateerde berichten
Total
1
Share