Buitenlandse jeugd domineert bij Jumping De Achterhoek

  • 29 november 2014 10:54
door: Wendy Scholten, 29 november 2014 10:54

Vragender | STEGEN.NET | eqi

Op de schitterende zege van Kirsten Rikkert uit Wierden in de Young Riders rubriek op 1.35m niveau na, gingen de zeven overige zeges vrijdag op Jumping de Achterhoek de grens over. Beide internationale ponyrubrieken gingen naar Ierland, die met een grote delegatie naar Vragender was afgereisd. Indrukwekkend was de overwinning van de pas 13-jarige Harry Allen (13) in de big tour op 1.25m niveau.

De zeer getalenteerde Harry Allen is het broertje van Bertram Allen, die recent met zijn 19 jaar debuteerde in een wereldbekerwedstrijd en deze meteen won. Hij staat inmiddels al 19e op de wereldranking en rijdt volgende week ook in Vragender mee. België pakte drie zeges, waaronder de afsluitende teamwedstrijd met Simon Morssinkhof, Claudine van Duffel, Maartje Verberckmoes en Lynn d’Have.

Harry Allen pakte vrijdag een overwinning bij Jumping De Achterhoek.

Harry Allen pakte vrijdag een overwinning bij Jumping De Achterhoek.
FOTO: FOTOTRAILER | JUMPING DE ACHTERHOEK

,,Dat was echt leuk”, vertelt Lynn d’Have. ,,Als je voor jezelf rijdt en wint is dat mooi, maar in een team wil je zeker zo goed rijden. Vooral in landenwedstrijden voel ik dan toch wel wat meer stress omdat je het voor de rest goed wil doen”, vertelt de 17-jarige Belgische, die op donderdag al twee tweede prijzen won.

Een Achterhoeks tintje had de zege in de juniorenrubriek op 1.30m niveau van de Brit Jake Saywell, die Verisja (v. Numero Uno) voor Stal Bril uit Westendorp uitbrengt. De thuis rijdende Micky Morssinkhof met Camonyak (v. Coronado) werd hier derde, achter Josta van Straaten uit Den Ham met Bolivia S (v. Vermont).

De Achterhoekse Jamie Schlief pakte een tweede prijs mee in de rubriek voor Children op 1.10m niveau met Sale Rose (v. Nolisco).

Eerste dag
Enschedese amazones, een Noorse amazone en Belgische ruiters voerden op donderdag de ererondes aan op de eerste dag van Jumping de Achterhoek. Vlak nadat de Enschedese Lisa Everts de rubriek voor young riders op 1.40m niveau won, was plaatsgenoot Valerie Vaanholt de winnares van de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse L.

Lisa Everts: ,,Het was geen heel simpel parcours, wel super eerlijk gebouwd door Jos Brinkman. Ik vind het hier echt super mooi, echt heel cool. Het losrijden is fijn en de piste is groot, ondanks dat er nu een VIP tribune in staat. Ruiters die niet beter weten, zullen het niet merken dat de ruimte in de ring daardoor iets kleiner is dan anders.”

Met Archem B, haar enige concourspaard op dit moment, debuteerde Lisa Everts bij de young riders en de overwinning smaakt naar meer. ,,Als het zo door blijft gaan, wil ik van de zomer graag wat mooie wedstrijden met hem rijden!”