archief
contact
+31 6 53239630

Iers wonder­kind Bertram Allen de beste op Jumping De Achterhoek

VRAGENDER — Jumping De Achterhoek kon eigen­lijk niet mooi­er eindi­gen. Het Ierse wonder­kind Bertram Allen schreef de Grote Prijs op zijn naam. In een over­vol­le barra­ge was hij met Wild Thing de beste. Beste Nederlander was Vincent Voorn met Athena (v. Berlin) op de vier­de plaats. 
Bertram Allen en Wild Thing op weg naar de overwinning op Jumping De Achterhoek.

blokjeVRAGENDER | STEGEN.NET
Het waren de ruiters die hoog geplaatst zijn op de wereld­ran­king die de belang­rijk­ste proe­ven op Jumping de Achterhoek in Vragender wonnen. Na zeges van Marcus Ehning en Denis Lynch, ging de Grote Prijs van Oost Gelre naar de 19-jari­ge Bertram Allen, ook wel het Ierse wonder­kind genoemd. Allen, die nu al 17e op de wereld­ran­king staat en in het nabij­ge­le­gen Duitse Hünxe woont, schit­ter­de met de Nederlands gefok­te Wild Thing L (Montreux x Lux) in een barra­ge met maar liefst 23 ruiters.

Zoveel fout­lo­ze ritten in de eerste omloop is als een nacht­mer­rie voor de parcours­bou­wer, die op vijf­tien barra­ge­kan­di­da­ten hoop­te. „In het begin leek het erop dat het parcours lastig zat was, maar zo ineens reden er zeven achter elkaar fout­loos en kreeg ik het wel even benauwd”, bekent Henk Linders, die de parcour­sen ontwierp. „Marc Houtzager zei nog tegen me dat ik de steil­spron­gen hoger moest zetten, maar sommi­gen ston­den al op 1.52m terwijl de proef op 1.45m was uitge­schre­ven. Er werd gewoon vrese­lijk goed gereden.”

Zeer goede ruiters
„Het was een top deel­ne­mers­veld”, verklaart Bertram Allen na afloop het grote aantal fout­lo­ze ritten. „Er deden hier zeer goede ruiters met zeer goede paar­den mee. Het waren er wel heel veel in de barra­ge, maar voor ieder­een zijn de omstan­dig­he­den gelijk. Je moet er voor gaan en dat kon ik met mijn merrie. Ze is echt een crack op dit niveau. Ik rijd haar nu drie jaar. Toen ik haar net had, won ik de Grote Prijs voor juni­o­ren op Indoor Twente, wat nu Jumping de Achterhoek is gewor­den”, vertelt de rising star, die voor komen­de weken hoog gedo­teer­de concour­sen in Genève en Londen op zijn agen­da heeft staan.

Bertram Allen en Wild Thing op weg naar de overwinning op Jumping De Achterhoek.
Bertram Allen en Wild Thing op weg naar de over­win­ning op Jumping De Achterhoek.
FOTOTRAILER

Jumping de Achterhoek staat voor volgend jaar weer op zijn kalen­der. „Ik was hier al eens geweest tijdens een lande­lij­ke wedstrijd, dus ik kende de hal al. De faci­li­tei­ten zijn werke­lijk gewel­dig en ik had hier samen met Alex Duffy, die bij me rijdt, acht paar­den mee die hier veel geleerd hebben. Alex won vrij­dag­avond de 1.45m rubriek, dus het was een goed week­end voor ons.”

Eurohill’s Alcatraz
De topdrie in de Grote Prijs was voor­be­hou­den aan buiten­lan­ders, want Tim Rieskamp-Gödeking uit Duitsland werd twee­de met Quapitola de Beaufour (v. Diamant de Semilly) en de ‘Nederbrit’ Mark Bunting werd derde met Eurohill’s Alcatraz (v. Heartbreaker) van eige­naar Christiaan Hendriksen. Deze combi­na­tie heeft duide­lijk de goede vorm te pakken en won vori­ge maand nog de Grote Prijs van Indoor Wierden.

Beste Nederlander was Vincent Voorn met Athena (v. Berlin) op de vier­de plaats. Met maar liefst vijf over­win­nin­gen op 1.30 en 1.35m niveau dit week­end was de Brabantse archi­tect Mitchel Sonneveld de meest constan­te ruiter van het concours.

Geslaagd
De eerste editie van Jumping de Achterhoek kan als geslaagd in de boeken. „We kijken er heel posi­tief op terug. We kregen zoveel posi­tie­ve reac­ties van deel­ne­mers en eige­na­ren, dat maakt het leuk en succes­vol”, vertelt Chris van Dam namens orga­ni­sa­tie­bu­reau EQ International, dat voor het eerst samen­werk­te met het vaste team van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van de fami­lie Morssinkhof uit Lievelde.

De winnen­de rit van Bertram Allen

gerelateerde berichten
Total
3
Share