Iers wonderkind Bertram Allen de beste op Jumping De Achterhoek

Share
  • 8 december 2014 10:39

door: redactie, 8 december 2014 10:39

blokjeVRAGENDER | STEGEN.NET
Het waren de ruiters die hoog geplaatst zijn op de wereldranking die de belangrijkste proeven op Jumping de Achterhoek in Vragender wonnen. Na zeges van Marcus Ehning en Denis Lynch, ging de Grote Prijs van Oost Gelre naar de 19-jarige Bertram Allen, ook wel het Ierse wonderkind genoemd. Allen, die nu al 17e op de wereldranking staat en in het nabijgelegen Duitse H√ľnxe woont, schitterde met de Nederlands gefokte Wild Thing L (Montreux x Lux) in een barrage met maar liefst 23 ruiters.

Zoveel foutloze ritten in de eerste omloop is als een nachtmerrie voor de parcoursbouwer, die op vijftien barragekandidaten hoopte. ,,In het begin leek het erop dat het parcours lastig zat was, maar zo ineens reden er zeven achter elkaar foutloos en kreeg ik het wel even benauwd‚ÄĚ, bekent Henk Linders, die de parcoursen ontwierp. ,,Marc Houtzager zei nog tegen me dat ik de steilsprongen hoger moest zetten, maar sommigen stonden al op 1.52m terwijl de proef op 1.45m was uitgeschreven. Er werd gewoon vreselijk goed gereden.‚ÄĚ

Zeer goede ruiters
,,Het was een top deelnemersveld‚ÄĚ, verklaart Bertram Allen na afloop het grote aantal foutloze ritten. ,,Er deden hier zeer goede ruiters met zeer goede paarden mee. Het waren er wel heel veel in de barrage, maar voor iedereen zijn de omstandigheden gelijk. Je moet er voor gaan en dat kon ik met mijn merrie. Ze is echt een crack op dit niveau. Ik rijd haar nu drie jaar. Toen ik haar net had, won ik de Grote Prijs voor junioren op Indoor Twente, wat nu Jumping de Achterhoek is geworden‚ÄĚ, vertelt de rising star, die voor komende weken hoog gedoteerde concoursen in Gen√®ve en Londen op zijn agenda heeft staan.

Bertram Allen en Wild Thing op weg naar de overwinning op Jumping De Achterhoek.

Bertram Allen en Wild Thing op weg naar de overwinning op Jumping De Achterhoek.
FOTOTRAILER

Jumping de Achterhoek staat voor volgend jaar weer op zijn kalender. ,,Ik was hier al eens geweest tijdens een landelijke wedstrijd, dus ik kende de hal al. De faciliteiten zijn werkelijk geweldig en ik had hier samen met Alex Duffy, die bij me rijdt, acht paarden mee die hier veel geleerd hebben. Alex won vrijdagavond de 1.45m rubriek, dus het was een goed weekend voor ons.‚ÄĚ

Eurohill’s Alcatraz
De topdrie in de Grote Prijs was voorbehouden aan buitenlanders, want Tim Rieskamp-G√∂deking uit Duitsland werd tweede met Quapitola de Beaufour (v. Diamant de Semilly) en de ‘Nederbrit’ Mark Bunting werd derde met Eurohill‚Äôs Alcatraz (v. Heartbreaker) van eigenaar Christiaan Hendriksen. Deze combinatie heeft duidelijk de goede vorm te pakken en won vorige maand nog de Grote Prijs van Indoor Wierden.

Beste Nederlander was Vincent Voorn met Athena (v. Berlin) op de vierde plaats. Met maar liefst vijf overwinningen op 1.30 en 1.35m niveau dit weekend was de Brabantse architect Mitchel Sonneveld de meest constante ruiter van het concours.

Geslaagd
De eerste editie van Jumping de Achterhoek kan als geslaagd in de boeken. ,,We kijken er heel positief op terug. We kregen zoveel positieve reacties van deelnemers en eigenaren, dat maakt het leuk en succesvol‚ÄĚ, vertelt Chris van Dam namens organisatiebureau EQ International, dat voor het eerst samenwerkte met het vaste team van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van de familie Morssinkhof uit Lievelde.

De winnende rit van Bertram Allen