archief
contact
+31 6 53239630

Fokker en oud-hoef­smid Tinus Zwaving overleden

NIEUW-WEERDINGE — Fokker en gepen­si­o­neerd hoef­smid Tinus Zwaving uit Nieuw-Weerdinge is plot­se­ling over­le­den. Dat gebeur­de afge­lo­pen week­end tijdens een heng­sten­keu­ring in Duitsland. Tinus Zwaving is 67 jaar geworden. 
Tinus Zwaving

NIEUW WEERDINGE | STEGEN.NET
Fokker en gepen­si­o­neerd hoef­smid Tinus Zwaving uit Nieuw-Weerdinge is plot­se­ling over­le­den. Dat gebeur­de afge­lo­pen week­end tijdens een heng­sten­keu­ring in Duitsland.

Tinus Zwaving
Tinus Zwaving in okto­ber 1996 met zijn onaf­schei­de­lij­ke sigaar.
FOTO: STEVEN STEGEN

Zwaving genoot als hoef­smid groot aanzien. Hij werk­te gerui­me tijd vanuit de dieren­kli­niek in Klijndijk, maar daar­voor en in zijn late­re jaren ook vanuit zijn boer­de­rij, de Amorka Hoeve.

Als fokker was hij succes­vol met de Morka-stam van zijn schoon­fa­mi­lie. Zo fokte Zwaving onder ande­re Icamorka (v. Ahorn), die succes­vol was onder Jerry Smit. De laat­ste jaren verleg­de Zwaving zijn blik meer naar Duitsland.

Tinus Zwaving is 67 jaar gewor­den. Hij wordt donder­dag 6 novem­ber in beslo­ten kring gecre­meerd. De avond daar­voor kunnen belang­stel­len­den afscheid van hem nemen.

21 comments

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
18
Share