Oud-voorzitter Willem Roelfsema van NIC Zuidlaren overleden

Share
  • 19 april 2014 12:45

door: redactie, 19 april 2014 12:45

blokjeZUIDLAREN | STEGEN.NET | RTV DRENTHE | NIC
Willem Roelfsema is afgelopen donderdag overleden. De bekende paardenman uit Zuidlaren was onder andere voorzitter van het NIC Zuidlaren.

Willem Roelfsema

Willem Roelfsema is op 80-jarige leeftijd overleden.

Ook was Roelfsema tientallen jaren betrokken bij de Zuidlaardermarkt, hij werd ook wel de nestor van de noordelijke paardenhandel genoemd. Verder was Roelfsema onder meer nauw betrokken bij het bestuur van de Prins Bernhard Hoeve in het dorp.

Roelfsema was vanaf het begin van het concours betrokken bij het NIC en werd in 1994 voorzitter van de organisatie. Hij hanteerde de voorzittershamer tot en met het vijftigste concours in 2004. Tijdens dat jubileumconcours werd Roelfsema erevoorzitter en werd hij Koninklijk onderscheiden waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Roelfsema viel als eerste de eer te beurt de Ritmeester Gruppelaar award te ontvangen, vanwege zijn grote verdiensten voor het Noordelijk Internationaal Concours hippique.

In 2006 stelde de paardenliefhebber zich verkiesbaar namens de VVD in de gemeente Tynaarlo, maar het lukte hem niet om een zetel te bemachtigen.

Willem Roelfsema is 80 jaar geworden.