VHV viert eeuwfeest: ‘heb oog voor paardenwelzijn’

Share
  • 3 januari 2023 17:38

door: Steven Stegen, 3 januari 2023 17:38
📌 EXLOO – Vrijwel alle 110 leden van de VHV waren dinsdag van de partij bij hun jubileum. In Hippisch Centrum Exloo werd het honderdjarig bestaan van de Veenkoloniale Hippique Vereniging gevierd.

De leden keken onder het genot van een hapje en drankje naar een film over honderd jaar paardenfokkerij in de Veenkoloniën. Ook waren er een aantal toespraken en werden er cheques verloot, die duizend euro korting op een dekking geven.

Piet Panman, voorzitter van het KWPN Groningen, spreekt de VHV-leden toe.

Andries van Daalen, voorzitter van het KWPN, hamerde in zijn korte toespraak op het belang van paardenwelzijn. ,,We moeten die discussie echt voeren. Als wij het niet doen dan gebeurt het door anderen en dat loopt voor ons niet goed af.”

Egbert Kruiter was één van de gelukkigen die een cheque van duizend euro wonnen als korting op een dekking.

Voorzitter Piet Panman van de regio Groningen van het KWPN haalde tal van herinneringen op, soms ook persoonlijk van aard. Zo vertelde hij over zijn schoonvader Hes van der Wal en over Tinus Zwaving. Maar meer bekende namen uit de rijke historie van de VHV kwamen voorbij.