Maikel van der Vleuten opnieuw winnaar van Jumping Indoor Maastricht

Share
  • 16 november 2014 18:48

door: redactie, 16 november 2014 18:48
Maastricht
stegen.net | knhs

Maikel van der Vleuten heeft zondag opnieuw de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht gewonnen. Met de 15-jarige merrie Sapphire was de 26-jarige ruiter uit Someren de snelste van zeven foutloze combinaties in een barrage met tien. Timothy Hendrix (Cedrick) en Albert Zoer (Gigolo) zorgden voor een volledig Nederlands podium.

Maikel van der Vleuten Sapphire
Maikel van der Vleuten en Sapphire waren opnieuw de besten tijdens JIM.
JACOB MELISSEN

Tien deelnemers bleven foutloos in de eerste omloop van het door Louis Konickx opgestelde parcours. Timothy Hendrix won vrijdag al de openingsrubriek met Cedrick en door het goede gevoel dat de Couleur Rubin-zoon hem gaf, besloot Hendrix de vechtlustige vos in de Grote Prijs te starten.

Dat pakte meer dan goed uit want Hendrix ging lang aan de leiding. Acht deelnemers konden Hendrix niet de leiding ontnemen, totdat GP 2013-winnaar Maikel van der Vleuten als laatste ruiter de overwinning toch overnam.

Risico
Van der Vleuten won daarmee voor de tweede keer op rij het hoofdnummer in het MECC. ,,Sapphire zet zich tweehonderd procent in voor mij! Ik moest het risico nemen naar de laatste hindernis en ze werkte weer super mee”, aldus winnaar Van der Vleuten, die de zege vooral dankte aan een ogenschijnlijk onmogelijke wending.

Tim Hendrix erkende een fractie te hebben gebaald dat Maikel als laatste starter onder zijn tijd wist te duiken. ,,Ik zakte even door de grond, maar Maikel is een geweldige ruiter en een fantastische winnaar. Mijn paard Cedrick heeft werkelijk ongelooflijk gesprongen en ik blijf oefenen.”