archief
contact
+31 6 53239630
Maikel van der Vleuten met Sapphire.

Scherpe rit bezorgt Maikel van der Vleuten zege op JIM

blokjeMAASTRICHT | STEGEN.NET | JIM
Maikel van der Vleuten is zondag winnaar geworden van de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht. Hij zegevierde in het zadel van de schimmel VDL Groep Sapphire B (v. Mr. Blue).

Van de veertig deelnemers drongen er elf door in de barrage, waarvan zeven Nederlandse combinaties. Ruiter na ruiter verbeterde de tijd, maar Maikel van der Vleuten, spande de kroon, door binnendoor te steken en iets meer dan een seconde los te rijden.

Maikel van der Vleuten rijdt Sapphire naar de eerste plaats op JIM. ©Jacob Melissen
Maikel van der Vleuten rijdt Sapphire naar de eerste plaats op JIM.
©Jacob Melissen

Maikel van der Vleuten: ,,Ik had op voorhand wel besproken met mijn vader om de wending naar rechts te nemen na de oxer, maar toen ik de ring in kwam leek het wel te kort, gelukkig paste uiteindelijk alles en Sapphire dacht super mee.”

De tweede plaats was voor Simon Delestre met de 12-jarige Baloubet du Rouet-nakomeling Napoli du Ry. ,,Ik had de barrage van Maikel niet gezien, maar dan nog had ik denk ik de wending niet aangedurfd. Ik ben super tevreden met mijn tweede plaats, want Napoli is pas sinds anderhalve maand terug op niveau na zijn blessure”, aldus Delestre.

Als derde eindigde Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu. ,,Ik had van tevoren met Rob Ehrens overlegd over de wending en besloten het niet te doen, omdat ik het niet mogelijk achtte voor mijn paard. Maar vanaf nu ga ik thuis deze wending oefenen. Ik ben echt heel tevreden met deze derde prijs, want in de afgelopen Grote Prijzen was Primeval Dejavu telkens als derde geklasseerd.”

De organistatie blikt terug op een geslaagde terugkeer van JIM en kijkt alweer vooruit naar 2014. Met nagenoeg 19.000 bezoekers is het duidelijk dat ook het publiek de weg weer heeft gevonden naar Maastricht, dat na twee jaar afwezigheid op de kalender terugkeerde.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel