Home » Syrische springruiter Wassim Anzarouti mag niet meer rijden van eigen federatie
nieuws

Syrische springruiter Wassim Anzarouti mag niet meer rijden van eigen federatie

blokjeZUIDWOLDE | STEGEN.NET | HOEFSLAG
De Syrische springruiter Wassim Anzarouti lijkt een speelbal geworden in een internationaal conflict. Hij verblijft bij Jan Broek in het Drentse Zuidwolde, maar wordt nu niet langer officieel als springruiter erkend door zijn eigen Syrische ruitersportbond, zo meldt De Hoefslag op basis van een artikel in de Telegraaf.

Het intrekken van zijn status is het gevolg van zijn ‘vlucht’ naar het buitenland, zo als de Syrische ruitersportbond het verkassen van de 39-jarige Anzarouti ziet.

Schoonzus
De presidente van de Syrische hippische bond is tevens de schoonzus van Assad. Ze weigert de status van Anzarouti, in 2011 goed voor een tweede plaats in de Grote Prijs van het CH De Wolden, als Syrische springruiter te erkennen, waardoor de ruiter niet meer kan deelnemen aan internationale springwedstrijden.

Zijn eigen pogingen om de FEI en KNHS om hulp te vragen hebben tot niets geleid: de KNHS zit vast aan de internationale regelgeving en de FEI heeft druk uitgeoefend op de Syrische bond, maar kreeg het dringende verzoek zich met haar eigen zaken te bemoeien.

Anzarouti blijft de aankomende twee jaar nationale wedstrijden starten in Nederland en hoopt over twee jaar de Nederlandse nationaliteit te kunnen aannemen. Als hij ooit nog voor Syrië zou willen uitkomen, moet hij wachten tot het regime valt.

Deel dit met je vrienden