Home » Maaike ten Berg: afscheid in stijl met Uncle Berry
nieuws springen

Maaike ten Berg: afscheid in stijl met Uncle Berry

VEENINGEN – De Grote Prijs van het CH De Wolden werd in een barrage met acht ruiters beslist. Voor Maaike ten Berg-Bijlsma uit het naburige Rogat werd het een zege met een licht bittere afdronk, want haar paard Uncle Berry bleek naar afloop van deze wedstrijd verkocht te zijn naar de Amerikaanse topruiter Norman Dello Joio. ,,Ik heb met dit paard twee Grote Prijzen mogen winnen, begin dit jaar in Zwolle en nu in Veeningen, en daar ben ik meer dan tevreden mee”, aldus Maaike ten Berg.

De Grote Prijs van het CH De Wolden werd in een gestaag neerstromende regen verreden, maar ondanks die regen – in de nacht voorafgaande aan deze wedstrijd viel ruim 30 milimeter – hadden vele bezoekers, waaronder de CdK van Drenthe Jacques Tichelaar en een aantal gedeputeerden, de weg naar dit evenement weten te vinden. Parcoursbouwer Louis Konickx had de droge plekken voor landing en afzet weten te vinden, waardoor er op de doorweekte piste toch zeer goede springsport geboden kon worden.

CdK Jacques Tichelaar, burgemeester Peter Snijders en voorzitter Christiaan Hendriksen reiken de prijs uit. ©Xandro Media

In de barrage was Maaike ten Berg-Bijlsma de snelste combinatie. ,,Mijn parcours liep van het begin tot het einde perfect en ik heb zowel tijdens het basis- als tijdens het barrageparcours nergens last gehad van een matige bodem. Deze wedstrijd liep voor mij van het begin tot het einde helemaal perfect. Ik ben enorm blij gewonnen te hebben, maar als ik tweede was geworden zou ik dezelfde tevredenheid over mijn prestatie hebben als nu het geval is”, aldus Maaike.

Maaike is de stiefdochter van Johan Heins en Uncle Berry is een tienjarige ruin van Andiamo, in eigendom van Johan Heins en Jan Broek, de initiator van het CH De Wolden. Maar het paard krijgt nu dus een nieuwe eigenaar. De uit Syrië afkomstige Wassim Anzarouti werd met Cyber Boy tweede, voor de verrassend sterk achterende Kirsten Rikkert uit Enter met Winde R.A.G. Anzarouti reed min of meer een thuiswedstrijd, want hij traint bij Jan Broek. Dennis van den Brink uit Nijkerkerveen won met Royal Queen de finale van de Medium Tour en sloot met Valente de finale van de Small Tour winnend af. Daarmee drukte hij een nadrukkelijk stempel op de zevende editie van het CH De Wolden.

Stegen.net | KNHS

Deel dit met je vrienden