53e editie van Indoor Groningen uit de startblokken met B-combinaties

Share
  • 21 december 2014 23:53

door: redactie, 21 december 2014 23:53

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De 53e editie van Indoor Groningen startte zondag met de klasse B. Henriette Veldsema deed daarbij goede zaken, ze wist twee rubrieken te winnen.

Indoor Groningen 2014 Klasse B

Deelnemers uit de klasse B verkennen het parcours in Zuidbroek.

In totaal waren er op de openingsdag in de Eurohal zes rubrieken. Naast Veldsema gingen de overwinningen naar Maxime van Andel, Willemijn van Dijken, Lysanne Kruizinga en Welmoed Lyklema.

Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ
De winnaars van alle rubrieken klassiek springen klasse B en L paarden, rubrieken twee fasen in de klasse M, Z en ZZ en alle rubrieken progressief springen paarden kwalificeren zich voor de grote finale.

De 24 finalisten rijden elk een parcours op de hoogte van successievelijk, zijn of haar klasse. Voor elke afgeworpen hindernis krijgt de combinatie drie strafseconden bij de eindtijd opgeteld. De winnaar van deze finale krijgt een splinternieuwe 2-paards paardentrailer. De finale is op 7 januari 2015 rond 19.30 uur.

Volledig WK-team naar Zuidbroek
Door het toevoegen van twee ranking wedstrijden zijn de internationale rubrieken van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen op 8,9 en 10 januari nog aantrekkelijker. Voor deze wedstrijden hebben 274 combinaties zich ingeschreven waaronder het volledige WK-team van de World Equiestrian Games 2014 in Normandië. Dit team won goud met Gerco Schroder, Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam. Dubbeldam werd tijdens dit WK met Zenith SFN ook individueel wereldkampioen.