archief
contact
+31 6 53239630

Eerste winnaars van ‘nieuw’ Indoor Groningen bekend

ZUIDBROEK – De eerste winnaars van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn bekend. Vrijdag startte de 52e editie van het ‘nieuwe’ evenement, dat voorheen door het leven ging als Indoor Veendam.
Indoor Groningen 2013

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De eerste winnaars van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn bekend. Vrijdag startte de 52e editie van het evenement, dat voorheen als Indoor Veendam door het leven ging, met springen in de klasse L. Jan Emmens, Maureen Bonder, Henk Hooge, Mariol Middel, Marit Hoekstra en Marjan Hooge wisten elk een rubriek te winnen.

Indoor Groningen 2013
De prijsuitreiking van de klasse L groep II, met Maureen Bonder (links) als winnaar.
©Facebook/Rob Besselink

Bestuur en vrijwilligers hebben weer hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Voorzitter Aaldert de Vrieze maakte er geen geheim van dat het dit jaar geen makkelijke opgave was. Pas in een laat stadium is besloten het evenement door te laten gaan. Dat het evenement veel draagvlak heeft blijkt wel uit de vele aanmeldingen. De L-rubrieken zaten opnieuw goed vol, zodat er in drie groepen werd gereden.

Indoor Groningen 2013
Henk Hooge, Urlando en Yvonne van Dijk.

Jan Emmens was vrijdagmorgen de eerste winnaar op het ‘nieuwe’ Indoor Groningen. De ruiter van LR Noordenveld schreef met Barney het klassieke parcours van groep I op zijn naam. Mariol Middel was met Pepina weliswaar flink sneller, maar maakte in de barrage een fout. Maar de sympathieke amazone (en fotografe) kreeg later op de dag alsnog haar revanche toen ze het progressief direct op tijd winnend afsloot. Middel was in de aanloop naar het concours grieperig, maar herstelde op de valreep.

Maureen Bonder eiste in groep II de overwinning op. Ze bouwde in de barrage een grote voorsprong op met Hippo Assen Destenation. Het klassiek groep III werd aangevoerd door Henk Hooge, die met Urlando van zijn vriendin Yvonne van Dijk gemakkelijk de concurrentie aan de kant schoof. Zus Marjan Hooge maakte het succes compleet door met Barcelona het progressief groep III te winnen. Marit Hoekstra was met Minardi de beste in het progressief groep II.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share