Henrica Bakker en Joanne Vos schitteren tijdens ponydag Indoor Groningen

Share
  • 29 december 2015 11:27

door: redactie, 29 december 2015 11:27

ZUIDBROEK | STEGEN.NET | INDOOR GRONINGEN

Indoor Groningen stond maandag in het teken van de ponysport. Jonge talenten toonden hun kunnen in de Eurohal. Henrica Bakker en Joanne Vos wisten allebei twee Z/ZZ rubrieken op hun naam te schrijven.

logo - Indoor GroningenDe sfeer zat er goed in op de ponydag. Onder aanmoediging van familie en vrienden lieten de aanstormende talenten zien wat ze samen met hun pony’s kunnen. Ieder jaar is er een ponydag tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. Het geeft jonge ruiters en amazones een unieke kans om ervaring op te doen. De jongste deelnemers vandaag waren 7 jaar. Het is goed mogelijk dat een toekomstige winnaar van de Grote Prijs IICH Groningen vandaag met zijn of haar pony voor het eerst op een concours heeft gereden.

Maandag wisten Henrica Bakker en Joanne Vos allebei twee Z/ZZ rubrieken op hun naam te schrijven. Joanne Vos uit Staphorst pakte met Cantos de overwinning in het klassiek parcours Z-D/E en ZZ-D. Ze troefde in de barrage Anouk Elshof met Montreal af. En ook in het snelheids- en wendbaarheidsparcours was Joanne Vos de beste.

Henrica Bakker uit Harkema eiste met Moesti in beide zware parcoursen van de categorie C de overwinning op.

Jeugd
Zondag 3 januari 2016 staat ook in het teken van de jeugd. Op deze dag worden tijdens IICH Groningen de eerste wedstrijden van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2016 en de KNHS Jeugdcompetitie gereden. De Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony’s op Zniveau. Het belangrijkste doel is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en kadervorming. Deelnemers in deze competitie krijgen punten voor hun rijstijl. Om deel te nemen geldt een maximale leeftijd van 16 jaar.

De KNHS Jeugd Competitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Door deze wedstrijden kunnen de combinaties zich voorbereiden op de internationale sport. De competitiewedstrijden hebben een progressief karakter. In overleg met de bondscoach en de parcoursbouwer worden de wedstrijden technischer en zwaarder gebouwd richting de finale. Bij deze wedstrijden is ook bondscoach Rob Ehrens aanwezig.