Simon Delestre vooraan in wereldbeker Verona

  • 8 november 2015 17:08
door: redactie, 8 november 2015 17:08

VERONA | STEGEN.NET

Simon Delestre won met een razendsnelle rit de wereldbeker in het Italiaanse Verona. De Fransman stuurde de handige Hermes Ryan rond in 36.46 seconden. Maikel van der Vleuten werd vijfde en Gerco Schröder zevende.
Simon Delestre won met Hermes Ryan de wereldbeker in Verona.

Simon Delestre won met Hermes Ryan de wereldbeker in Verona.

Vijftien combinaties bleven in de eerste niet al te zware omloop foutloos. Tot de afvallers hoorde onder andere de favoriete Penelope Leprovost, die met Vagabond de la Pomme een fout kreeg.

Van der Vleuten moest in de barrage als zevende starten en hij zette met VDL Groep Verdi TN N.O.P. een goede rit neer. Van der Vleuten was na 38.24 seconden door de finish, waarbij Verdi nog een flinke bok weggaf.

Geen snelheidswonder
Gerco Schröder had Glock’s Cognac Champblanc ook prima aan de loop, maar de schimmel is niet het grootste snelheidswonder. Met een tijd van 39.54 werden zij zevende.

In de barrage was de strijd om de eerste plaats spannend. Alsmaar sneller ging het. Ludger Beerbaum leek met Chaman goede papieren te hebben, maar hij werd met Chaman nog twee keer gepasseerd. Eerst door Henrik van Eckermann met Catinero en door de uiteindelijke winnaar Simon Delestre.