Deense Rikke Svane naar winst in Grand Prix ICNN Drachten

Share
  • 11 januari 2015 13:12

door: redactie, 11 januari 2015 13:12

Op ICNN Drachten stond zaterdag de eerste internationale Grand Prix op Nederlandse bodem van 2015 op het programma. Vaderlands succes leverde het niet op in Friesland. De Deense Rikke Svane en haar Trakehner hengst Finckenstein TSF (v. Latimer) gingen er met de zege vandoor.

De vijf juryleden waren niet unaniem in hun oordeel, maar de eindscore van 71,02% bleek voor Svane voldoende om de Duitse Carola Koppelmann met Deveraux (v. Dimension) achter zich te houden.

Laurens van Lieren kwam als beste Nederlandse combinatie op de vierde plaats terecht. Hij scoorde een nette 69,68% met zijn Gribaldi-nazaat Ulysses la Haya. Patrick van der Meer eindigde met zijn tweede troef Zippo (v. Rouesseau) als zesde in een vanuit Nederlands perspectief verder matig verlopen Grand Prix.

Kür Intermediaire I voor Patrick van der Meer
Patrick van der Meer en Sir Fashion dansten naar de zege in de kür op Intermediaire I niveau. De ruiter uit Naaldwijk liep zijn eerste vrije proef op muziek en dat leidde tot een mooie score van 74,35%. ,,Erg tevreden”, reageert de dressuurruiter na afloop. ,,Gisteren werden we tweede. Toen was Sir Fashion erg gespannen en moest ik er harder aan werken. Vandaag vond hij het ook nog wat spannend, maar liet hij zich beter bewerken.”

ICNN Drachten is pas de tweede grote wedstrijd voor Sir Fashion (v. Sir Donnerhall), een beeldschone hengst van negen jaar die nog maar kort in training is bij Patrick van der Meer. ,,Ik kreeg gisteren nog fouten die niet nodig waren. Vandaag was ik gebrand om te winnen. Het was afwachten hoe hij zou reageren op de muziek maar hij deed zoals altijd super z’n best.”

Klaar maken voor de verkoop
Of Patrick van der Meer nog vaak met Sir Fashion te bewonderen is, valt te bezien. Eigenaresse Miranda Rongen gaf hem in training om Grand Prix klaar te maken met het oog op de verkoop. ,,Helaas wel, maar voor het zover is ga ik er lekker van genieten. Thuis doet hij alle oefeningen voor de Grand Prix al. Nu nog meer ringervaring krijgen voordat we werkelijk op dat niveau starten.”

Knap tweede in de kür werd Kirsten Beckers met Broere Bristol (v. Jazz), die op 72,70% uitkwam. Als derde volgde Manon van Hylckama Vlieg met Archibald (v. Krack C). In totaal scoorden zes Nederlanders boven de 70%-grens.

 

Bronnen: Hoefslag en persbericht