Edward Gal bijna niet te kloppen op ICNN Drachten

  • 6 januari 2013 20:02
door: redactie, 6 januari 2013 20:02

DRACHTEN
Edward Gal sloot zondag een buitengewoon succesvol optreden tijdens het Internationaal Concours Noord-Nederland (ICNN) in stijl af. De ruiter uit Harskamp won met de inmiddels 18-jarige Interfloor Next One (Jazz x Le Mexico) ook de Grand Prix kür op muziek om de Grote Prijs van Friesland.

Gal zette een score neer van 77,350% en wist daarmee Hans Peter Minderhoud, die een kürdebuut maakte met Lord of Loxley en Laurens van Lieren (Hexagon’s Welnetta) achter zich te laten. Gal zei opnieuw blij te worden van de frisheid waarmee Next One weer door de baan danste. ,,Hij kent natuurlijk alles. Ik rij ‘m wel elke dag, maar gewoon wat galopwerk en verder ook naar buiten. Kort voor een wedstrijd doe ik wat meer oefeningen met ‘m.”

Edward Gal was zeer succesvol in Drachten.

Edward Gal was zeer succesvol in Drachten.

Gal was in het Fries Congres Centrum niet te kloppen. Met Asther de Jeu zegevierde hij in de Intermédiaire 1 Free Style, met Glock’s Undercover won hij zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special en met Interfloor Next One schreef Gal de Grand Prix Kür op zijn naam. Slechts eenmaal moest Gal buigen en dat was in de Prix St. Georges, toen hij met Asther de Jeu als vierde eindigde achter drie dames. Emmelie Scholtens (Schijndel) won met de KWPN goedgekeurde hengst Apache, Lynne Maas (Schiedam) werd met Salo tweede, terwijl Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Zephyr als derde eindigde.

De kür voor Young Riders werd gewonnen door Stephanie Kooijman met Winston met een score van 76,833%. Op ruime afstand volgde Rosalie Mol als tweede met Legend. Aimee Weise was bij de kür voor junioren de sterkste met Sportlife. Marjan Hooge uit Ees werd knap derde met Richfield, nadat ze daarvoor bij de start van het evenement al twee overwinningen behaalde.