Roger-Yvest Bost pakt overwinning in wereldbeker Lyon

Share
  • 2 november 2014 17:06

door: redactie, 2 november 2014 17:06

blokjeLYON | STEGEN.NET
Roger-Yves Bost won in Lyon voor eigen Frans publiek de wereldbeker. Wout-Jan van der Schans eindigde heel knap als tweede met Capetown en Gerco Schröder werd met Cognac Champblanc vierde.

Roger-Yves Bost

Roger-Yves Bost

Voor de barrage keerden 14 combinaties terug. Kevin Staut was erg in de ronde op tijd, maar kreeg met Reveur de Hurtebise HDC 12 strafpunten en werd daarmee 14e. Nog een fractie sneller was Simon Delestre, maar hij kreeg met Qlassic Bois Margot één springfout en werd vijfde.

Wout-Jan van der Schans werd met Capetown tweede in Lyon.

Wout-Jan van der Schans werd met Capetown tweede in Lyon.
FEI / PIERRE COSTABADIE

Roger-Yves Bost eiste met Qoud’Coeur de la Loge de overwinning op na een foutloze ronde in 36,82. ‘Bosty’ nam in Lyon afscheid van zijn paard Myrtille Paulois. ,,Dat was een emotioneel moment”, aldus de Fransman. Wout-Jan van der Schans, die in het basisparcours de snelste was, pakte met Capetown de tweede plaats in 37,24. Daarna volgde Hans-Dieter Dreher met Embassy en op plaats vier Gerco Schröder met Cognac Champblanc.