Maikel van der Vleuten levert prima prestaties in La Baule

  • 14 mei 2017 18:13
door: KNHS, 14 mei 2017 18:13

La Baule | STEGEN.NET | KNHS

Maikel van der Vleuten is zondag derde geworden in de Grote Prijs van La Baule. De ruiter uit Someren kwam aan de start met VDL Groep Arera C.

Van der Vleuten onderstreept in de Franse badplaats zijn goede vorm. Niet alleen werd hij derde in de Grote Prijs, hij won zaterdag ook nog eens de Derby, in het zadel van VDL Groep Quatro (v. Qauprice).

Slechts acht van de 50 combinaties wisten zich te plaatsen voor de Grote Prijs van La Baule, die verrassend gewonnen werd door de onbekende Braziliaan Pedro Janqueiro Muylaert.

Drie tiende te kort
Maikel van der Vleuten startte als nummer 5 in de barrage, reed heel sterk foutloos en kwam op de finishlijn slechts drie tiende seconde tekort om leider Patrice Delaveau van de nummer 1 plaats te verdringen. Delaveau reed met Aquila HDC, die tot september vorig jaar door Wout Jan van der Schans voor het Springpaardenfonds Nederland werd gereden. De Braziliaanse winnaar reed na Van der Vleuten en daarmee werd Maikel derde.

Wout Jan van der Schans liep in de barrage tegen een springfout aan met Capetown en mocht in de prijsuitreiking terugkomen om het zesde geld te incasseren.

Maikel van der Vleuten rijgt in vijfsterren Grote Prijzen de ene na de andere topklassering aaneen. Vandaag derde in La Baule, vorige week zesde in Parijs, vorige maand tweede in Shanhai en vierde in Mexico City. Op de wereldranglijst is de ruiter uit Someren op de elfde plaats de beste Nederlander.

  • Uitslag Grote Prijs CSIO5* La Baule, 1.60m
    1. Pedro Janqueiro Muylaert ((Bra), Prince Royal Z MFS (v.Prince de Revel), 0 – 0, 45.39 sec
    2. Patrice Delaveau (Fra), Aquila HDC (v.Ovidius), 0 – 0, 45.94 sec
    3. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Arera C (v.Indoctro), 0 – 0, 46.24 sec
    6. Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Capetown (v.Oklund), 0 – 4, 48.70 sec