ICNN Drachten: Jeroen Dubbeldam boekt eerste zege met schimmel Conjurer

  • 17 januari 2015 10:00
door: redactie, 17 januari 2015 10:00

blokjeDRACHTEN | STEGEN.NET
Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam pakte vrijdagavond bij het ICNN Drachten de overwinning in de 1.45-rubriek. Tegen middernacht reed de ruiter uit Weerselo de ereronde met zijn schimmel Conjurer.

Dubbeldam kwam ook tijdens Indoor Groningen al sterk voor de dag met Conjurer en in Drachten was de eerste internationale zege een feit. Afgelopen juli nam Dubbeldam het paard voor het eerst mee op concours.

In vakkundige handen
De 9-jarige Conjurer is een zoon van de Holsteiner hengst Coronado. Zijn eigenaar, springruiter Vladimir Tuganov uit Rusland, gaf hem in vakkundige handen en de progressie is daar.

ICNN Drachten. Jeroen Dubbeldam in actie met de schimmel Conjurer

Jeroen Dubbeldam in actie met de schimmel Conjurer (archief).
STEVEN STEGEN

Dubbeldam moest gas geven in de barrage met veertien ruiters. Bart Bles uit het Gelderse Babberich ging als eerste van start en ging lang aan de leiding met Wolisco DDH (v. Nolisco), totdat de olympisch kampioen onder de eventingruiters Michael Jung uit Duitsland en Connor Drain uit Ierland hem eraf reden. Pas als laatste ruiter trok Dubbeldam de zege toch nog naar zich toe.

Hester Klompmaker vertegenwoordigde Friesland door knap vijfde van de 76 deelnemers te worden met de merrie Aimee (v. Solitair). Eerder op de avond won ze de finale klasse M om het Noord Nederlands Springkampioenschap met Debrina (v. Lupicor), voor de Groninger amazone Amanda Slagter op Anouk SH.

Regionale successen
In totaal stonden drie internationale rubrieken voor de paarden op het programma. Amanda Slagter won op 1.20m niveau met Vienna (v. Hattrick). Een mooie zege in het 1.30m was er voor Yvonne van Dijk met Vayrenta (v. Haarlem). In de 1.40m klasse, gewonnen door een Zweedse amazone, was Harrie Wiering op de derde plaats de beste Nederlander met Alleone (v. Gentleman)

Vrijdag was ook de eerste dag dat de internationale ponyruiters aan bod kwamen. Tot twee keer aan toe ging de zege naar de Deense Clara Hallundbaek, gevolgd door de Gelderse Niels Jonkers met de pony’s Dollar Boy en Cadine Z.

De internationale springwedstrijd dit weekend duurt tot en met zondagmiddag, met als spannende afsluiter de Grote Prijs om 15.00 uur. De toegang is gratis.