Willem Greve en Carambole superieur op Jumping Amsterdam

Share
 • 1 februari 2015 18:57

door: redactie, 1 februari 2015 18:57

AMSTERDAM | STEGEN.NET
Vorige week was het de finale op het ICNN Drachten en nu waren Willem Greve en de hengst Carambole de besten bij Jumping Amsterdam. Onder toeziend oog van de Koning en Koningin behaalde de ruiter uit Markelo één van zijn grootste successen.

Willem Greve met Carambole © DigiShots

Willem Greve met Carambole (archief).
ICNN DRACHTEN / DIGISHOTS

Greve bleef ook in de barrage foutloos en dook tevens onder de scherpe tijd die de al jaren in Nederland wonende Egyptenaar Karim el Zogby (Amelia) voor hem had gerealiseerd: 34,27 om 34,75. El Zogby reed als een bezetene en had het aan de kwaliteit van zijn paard te danken dat het allemaal goed afliep. De Duitser Daniel Deusser (Carriere) eindigde op afstand als derde.

Ben Schröder (Urban Hero) en Wout-Jan van der Schans (Aquila SFN) behoorden ook tot de dertien combinaties die mochten terugkomen voor de beslissende omloop. De eerste liet alle hindernissen overeind en werd vijfde. Routinier Van der Schans tikte een balk af en werd daarmee achtste.

Opium neemt afscheid
Jumping Amsterdam stond in het teken van het afscheid van Sterrehof’s Opium. Het toppaard van Marc Houtzager uit Rouveen reed zaterdag zijn laatste wedstrijd en daarna kreeg het 19-jarige paard een passend en verdiend eerbetoon. Houtzager bleef zaterdagavond foutloos op Opium, maar besloot de barrage niet te rijden en reed in volle galop een ereronde.

 • Uitslag Grote Prijs Jumping Amsterdam 2015
  1. Willem Greve (NED), Carambole, 0-34.27
  2. Karim Elzoghby (EGY), Amelia, 0-34.75
  3. Daniel Deusser (GER), Carriere, 0-36.38
  4. Pieter Devos (BEL), Candy, 0-36.39
  5. Ben Schröder (NED), Urban Hero, 0-38.30