Grote Prijs Indoor Brabant naar Daniel Deusser en Cornet d’Amour

Share
  • 15 maart 2015 19:27

door: redactie, 15 maart 2015 19:27

blokjeDEN BOSCH | STEGEN.NET | ANP
De Grote Prijs van Indoor Brabant kreeg zondag met Daniel Deusser een Duitse winnaar. Deusser zegevierde als laatste starter in de barrage met zijn schimmelruin Cornet d’Amour.

Deusser, gevestigd in België, buitte het voordeel van het als laatste mogen starten goed uit. Hij wist precies waar hij kort kon wenden en extra gas kon geven om het verschil te maken.

Daniel Deusser met Cornet D'Amour.

Daniel Deusser greep met Cornet D’Amour de overwinning bij Indoor Brabant.

Met een eindtijd van 33,69 griste hij Michael Whitaker, met zijn in Nederland gefokte paard Viking, alsnog de hoofdprijs uit handen. Die was dit jaar 87.500 euro. De Brit had hem met 34,97 de beste weg gewezen. Zijn landgenoot Scott Brash (Hello Sanctos) eindigde als derde.

Schröder beste Nederlander
Gerco Schröder vormde met de schimmel Glock’s Cognac Champblanc de beste Nederlandse combinatie. De Twentse routinier gooide ook in de beslissende omloop geen enkele balk af maar reed niet hard genoeg door voor een ereplaats. Hij werd achtste, nog altijd goed voor ruim 10 mille.

Van der Vleuten bijna succesvol
Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi NOP) waagde een serieuzere poging een topklassering te halen. Die was bijna succesvol. Op de laatste hindernis, een oxer, ging het alsnog mis. De Brabander duikelde naar de tiende plaats, nog wel voor Leopold van Asten (VDL Groep Zidane). Marc Houtzager (Sterrehof’s Baccarat) mocht door tijdsoverschrijding (één strafpunt) niet terugkomen voor de beslissende omloop.