Daniel Deusser winnaar finale wereldbeker Lyon

Share
  • 21 april 2014 19:56

door: redactie, 21 april 2014 19:56

blokjeLYON | STEGEN.NET | ANP | KNHS | DPA
Maikel van der Vleuten is maandag als zesde geëindigd bij de finale van de wereldbeker in Lyon. Met zijn paard VDL Groep Verdi NOP maakte de Brabander in de laatste ronde een springfout. Hij zakte hierdoor met 10 strafpunten van de vijfde naar de zesde plek. De zege ging naar de 32-jarige Duitser Daniel Deusser.

In de drie onderdelen behaalde Deuser zijn paard Cornet D’Amour de minste strafpunten. Hij bleef met twee punten zijn landgenoot Ludger Beerbaum met Chiara (4) en de Brit Scott Barsh met Ursula (5) voor. Van der Vleuten was de enige Nederlandse deelnemer bij de springruiters.

Daniel Deusser met Cornet d'Amour op weg naar de titel. ©FEI/Arnd Bronkhorst

Daniel Deusser met Cornet d’Amour op weg naar de titel.
©FEI/Arnd Bronkhorst

In de zware twee manches tellende wedstrijd bleven slechts vier combinaties dubbel foutloos, terwijl regerend Olympisch kampioen Steve Guerdat, die met Nino des Buissonnets als klassementsleider aan deze finale begon, in beide manches tegen een springfout aanliep waardoor hij uiteindelijk als vijfde eindigde, net achter Marcus Ehning, die met Cornado wel de finale wedstrijd wist te winnen.

Van der Vleuten: ,,Verdi liep in mijn ogen een top eerste manche. Op het voorterrein voelde hij al scherp aan en die scherpte had hij ook bij zich in de eerste manche. Voor mijn gevoel sprong hij fantastisch. Ik was in deze eerste manche 0.08 seconde te langzaam en kreeg daardoor een strafpunt voor het overschrijden van de tijd.”

Hij gunt zijn paard nu een korte vakantie, om dan naar Madrid te vertrekken voor een wedstrijd in het kader van de Global Champions Tour. ,,Ik laat met Verdi de Nederlandse Kampioenschappen aan mij voorbij gaan. Daar ga ik donderdag van start met VDL Groep Arera C en VDL Groep Eureka.”

Winnaar Deusser was dolgelukkig. ,,Ik ging best wel met verwachtingen naar deze finale, maar dat we zouden winnen, daar had ik niet op gerekend.” De Duitse bondscoach Otto Becker was ook in zijn nopjes, met drie Duitse ruiters in de top vijf.

Eindstand wereldbeker springen 2014
1. Daniel Deusser – Cornet d’Amour – 2 (0 / 0 – 70.97)
2. Ludger Beerbaum – Chiara – 4 (0 / 0 – 69.23)
3. Scott Brash – Ursula XII – 5 () / 0 – 69.21)
6. Maikel van der Vleuten – VDL Groep Vedi NOP – 10 (1 / 4 – 69.63)