Lennard de Boer schittert tijdens Dalerveense Ruiterdagen

Share
  • 14 december 2015 11:40

door: redactie, 14 december 2015 11:40

Dalerveen | Stegen.net
Lennard de Boer schreef tijdens de Dalerveense Ruiterdagen de ZZ-finale op zijn naam. Hij won de sterk bezette wedstrijd in het zadel van Davidoff.

Vanuit het mooie deelnemersveld wisten zes combinaties zich voor de barrage te plaatsen. Renate Beuving had zelfs twee paarden in de beslissende ronde. Met Berona mocht ze in de barrage als eerste een poging wagen, maar met drie afgeworpen balken kwam de amazone uit Odoorn over de eindstreep.

Dalerveense Ruiterdagen. Lennard de Boer, hier op Davidoff, waarmee hij tweede werd.

Lennard de Boer en Davidoff bij de prijsuitreiking van het Hippos Concours, waar ze tweede werden. (archief)
FACEBOOK | LAURELIN RITZEMA

Lennard de Boer reed als tweede en zette met Davidoff een knappe rit neer, waar uiteindelijk niemand tegenop kon. Marianne Boerema eindigde op de tweede plaats. Ze moest met Wakey-Wakey meer dan drie seconden toegeven op de winnaar. De derde plaats ging naar Elmar van Hoorn.

Tweede kans
Renate Beuving had als laatste starter nog een tweede kans op de overwinning, maar ze ging met Desteny niet tot het uiterste. Er viel nog een balk en dat betekende voor Beuving de vijfde plaats, achter Hilde Woudstra.

James Paterson-Robinson won donderdag het eerste ZZ-parcours. Met Riboy Dalimat was hij in de barrage ruimschoots sneller dan Chantal Regter uit Assen met Bengel SFN. Lennard de Boer werd in dit treffen derde met Davidoff (v. Zento), gevolgd door Maureen Bonder op de vierde plaats met Cracker Jack.