Organisatie Indoor Tolbert heeft niets te klagen

Organisatie Indoor Tolbert heeft niets te klagen

19 maart 2015 16:59 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Tolbert | STEGEN.NET

De organisatie van Indoor Tolbert heeft niets te klagen. Sponsors doen ook dit jaar weer goed mee en de ruiters staan in de rij voor de 27e editie, die van 26 maart t/m 4 april op de rol staat. Jur Vrieling doet ook mee aan het evenement in de HJC-manege.

Met de inschrijving van Vrieling heeft Indoor Tolbert een wereldkampioen in huis. De succesvolle ruiter uit Holwierde, onlangs nog uitgeroepen tot Sportman van de Provincie Groningen, werd verleden jaar met het Nederlands team in Frankrijk mondiaal kampioen en de organisatie in Tolbert is bijzonder blij dat hij heeft ingeschreven voor het springen. Een week na het concours vertrekt Vrieling naar Las Vegas om daar deel te nemen aan de finale voor de wereldbeker.

Hans de Vries met Wyoming

Hans de Vries, hier met Wyoming, is titelverdediger bij Indoor Tolbert.
archief Roos Meertens

Ook de winnaar van verleden jaar en van 2012, Hans de Vries (Giekerk), komt naar het concours. Misschien is hij in staat om als eerste ruiter ooit Indoor Tolbert tweemaal achtereen te winnen.

Een andere ruiter die de laatste tijd veel succes heeft en ook naar Tolbert komt, is Lennard de Boer. Hij won onlangs het Drents Kampioenschap en zegevierde in de Grote Prijs van de Hondsrugse Ruiterdagen. Lennard de Boer is zeker kanshebber voor de winst in de Grote Prijs van Tolbert.

Dressuur
Net als bij de springruiters mag Indoor Tolbert zich ook verheugen in de komst van kwalitatief uitstekende deelnemers in de dressuurklassen. Opnieuw organiseert Tolbert een wedstrijd voor de Subtop, het hogere segment van de dressuursport in het Noorden. Het concours heeft direct op de eerste dag, donderdag 26 maart, het puikje van de noordelijke dressuur in huis. Deelnemers als Laura Zwart (Oosterwolde), Jarmilla Peterson (Wedde), Ykje Baron (Niebert) en Marloes Oosterhof (Zuidbroek) geven aan dat de kwaliteit van de dressuur die in de HJC Manege te zien is, van uitstekend niveau is.

Tuigpaarden
Hetzelfde geldt voor de tuigpaarden. Diverse aanspanningen die verleden jaar rubrieken tijdens Indoor Tolbert wonnen, komen opnieuw naar de HJC-manege en de Retroplus tuigpaardenavond op vrijdag 27 maart belooft daardoor opnieuw een prachtig spektakel te worden. Friese paarden, shetlanders en de KWPN’ers komen voor het voetlicht, met onder meer bij de Friese paarden de winnaar van verleden jaar, Maurits 437.

Bij de tuigpaarden KWPN, categorie 4 Regio Noord, is het de winnaar van verleden jaar Like to Win die opnieuw gaat proberen in de Ereklasse met de overwinning huiswaarts te keren. Wando van Stal ’t Hurkske, van eigenaren Lap en Van der Veen uit Briltil, komt ook weer naar de tuigpaardenavond, in de hoop succes te behalen bij de Shetlanders.

Indoor Tolbert brengt naast de verschillende wedstrijden ook diverse shows, onder meer van het Z-Friezenteam Groningen, dat met het prachtige team een kür op muziek zal verzorgen.

Verder verzorgt de organisatie Westerkwartier Paardenkwartier een avond met interessante invulling op zaterdag 28 maart. Op dinsdag 31 maart is er een show met jonge springpaarden en op woensdag 1 april een springrubriek voor ruiters en amazones ouder dan 40 jaar.

Hoogtepunt van Indoor Tolbert is zaterdagavond 4 april het springen om de Grote Prijs van Tolbert, met als hoofdprijs de Bouwman paardentrailer.