Indoor Tolbert: tien dagen paardensport in HJC-manege

Share
  • 15 maart 2016 08:40

door: redactie, 15 maart 2016 08:40

TOLBERT | STEGEN.NET
Op donderdag 24 maart start Indoor Tolbert. Tien dagen lang staat de HJC-manege in het teken van veelzijdige paardensport. Het accent ligt op het springen, maar Indoor Tolbert begint met dressuur. Daarvoor heeft ook Marlies van Baalen zich aangemeld.

De piste van de HJC-manege, het decor voor Indoor Tolbert

De piste van de HJC-manege, het decor voor Indoor Tolbert

Van Baalen meldde zich als deelnemer voor de Grand Prix dressuur, die op 24 maart wordt verreden. De organisatie zegt bijzonder ingenomen te zijn met de komst van de succesvolle Brabantse amazone. De amazone uit Brakel heeft zich gemeld met Ratzinger. Ook zijn onder andere Thamar Zweistra, Hester Bischot, Gronings kampioen Marc-Peter Spahn, Trea Mulder en Marjan van der Jagt van de partij in de Grand Prix.

Springruiters
Wat de springruiters betreft is de top van het Noorden aanwezig met onder anderen Jur Vrieling (Holwierde), Renate Beuving (Odoorn), Suzanne Tepper (Holwierde), Marianne Boerema (Oostwold) en Saskia Deknatel (Yde), die haar topper Wembley inzet in Tolbert.

Al die ruiters zullen alles uit de kast halen om de Eemsned paardentrailer te bemachtigen in de Grote Prijs van Tolbert, het sluitstuk van een enerverende week paardensport. Verleden jaar won de Duitser Hartwig Rohde de Grote Prijs van Tolbert en ook dit jaar komt de Duitser, die rijdt voor Stal Havinga, in de ring in Tolbert.

In het Westerkwartier, het gebied waarin Indoor Tolbert ligt, zijn tuigpaarden erg populair. Vrijdagavond 25 maart staan de tuigpaarden centraal met categorie 4 (Taveno), het Friese Ras en de kleine Shetlanders, die vooral in het Westerkwartier veel aanhangers hebben.
Liefhebbers van het mennen kunnen hun hart ook ophalen tijdens een showwedstrijd minimarathon op woensdagavond 30 maart.

Aandacht voor de ponyruiters is er ook. Zondag 27 maart (de Epplejeck ponydag) staat bol van de ponycombinaties, met de klassen B tot en met ZZ.

Uitslagen en startlijsten Indoor Tolbert vind je hier