Rana Dalenoord pakt prijzen bij springconcours Onstwedde

Share
  • 23 maart 2015 16:56

door: redactie, 23 maart 2015 16:56

blokjeONSTWEDDE | STEGEN.NET
Rana Dalenoord pakte tijdens de springwedstrijd bij de Driesporen in Onstwedde flink wat prijzen mee. Ze won onder andere de Z/ZZ-rubriek met haar paard Waligra H.

CH Onstwedde. Arjen Slik (links) won het M-klassiek en Rana Dalenoord het Z/ZZ-klassiek.

Arjen Slik (links) won het M-klassiek en Rana Dalenoord het Z/ZZ-klassiek.
REINOLD LOWES

Dalenoord bleef in het Z/ZZ-klassiek als enige foutloos in het basisparcours en kon dus zonder barrage te hoeven rijden de eerste prijs in ontvangst nemen. Claudia van Dijk kreeg met haar ervaren Wednesday Ć©Ć©n springfout en werd daarmee tweede, gevolgd door Jordy Manning met Quinty met vijf strafpunten.

Rollen omgedraaid
In het Z/ZZ-progressief waren de rollen omgedraaid en kreeg Claudia van Dijk haar revanche met Wednesday. Ze troefde nu Rana Dalenoord af. De amazone van LR Niop had wel een prima dag, want Dalenoord werd ook nog tweede en vierde in de klasse M met Elloma.

In de klasse L wist Lars Slagter met een gedurfde barragerit de eerste prijs te pakken. Hij reed met Vienna goed binnendoor en was bijna twee seconden sneller dan de nummer twee Rianne Jolman met Epos van ‘t Asdonk.

Harry Streutker

Menner Harry Streutker in actie met Dempsey.
REINOLD LOWES

Mennen
Ook de menners kwamen het afgelopen weekend volop aan bod. Daan Goekoop schreef de M/Z/ZZ voor enkelspannen op zijn naam met Scheerdonk’s Body. Bij de zwaarste klasse enkelspan voor pony’s pakte Koen de Wit de overwinning met Noordpolder Floris.