Laurens Hartman vooraan bij springen Driesporen Onstwedde

Laurens Hartman vooraan bij springen Driesporen Onstwedde

4 december 2013 10:44 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeONSTWEDDE | STEGEN.NET
Laurens Hartman reed zaterdag voorop in de ereronde van het klassieke Z/ZZ-parcours bij het springconcours van De Driesporen in Onstwedde. De ruiter uit Groningen won deze rubriek met Arriverdeci (v. Gentleman).

De grote piste in manege De Driesporen in Ontswedde. ©André Schut

De grote piste in manege De Driesporen in Ontswedde.
©André Schut

Vier combinaties keerden terug voor de barrage in de ruime wedstrijdhal, waar André Schut als parcoursbouwer fungeerde. De snelste rit werd neergezet door Nicole Botma, die met Dollards Abu Dhabi 36,53 nodig had voor een rondje, maar wel een fout maakte. Daarmee werd Botma tweede. Alleen Laurens Hartman bleef in de barrage opnieuw foutloos. De derde plaats was voor Amanda Slagter met Vienna.

In het progressieve parcours eiste Claudia van Dijk de eerste prijs op met Wednesday. In het klassieke treffen maakten zij een fout in het basisparcours, maar nu nam de combinatie overtuigend revanche. Van Dijk pakte als enige de volle mep aan punten en was ook snel. Semanuel Heringa werd tweede met Anemoon.

Het M-klassiek werd gewonnen door Sanne Stuiver met haar paard Up to Win, voor Tessa Hoekseman met Biacci R. Amanda Slagter werd derde met Anouk en vierde met A Splash of Class. In het tweede parcours behaalde Tom Werkman een ruime zege met Beausoleil (v. Upgrade), voor Lisa Schuitema met Bolero.

Deel dit bericht