Drie maanden cel voor doorverkopen gepensioneerde paarden

Drie maanden cel voor doorverkopen gepensioneerde paarden

7 mei 2015 11:27 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ASSEN | STEGEN.NET
Ze verkocht de paarden door, soms aan de slager, in plaats van dat de dieren, zoals beloofd, een mooie oude dag kregen. En daarom moet Ellie G. van de rechter in Assen drie maanden de cel in.

rechtbank Assen paardenzwendel

Ellie G. kreeg in de rechtbank Assen drie maanden cel.

De politierechter deed woensdag uitspraak tegen de vrouw die destijds in een gehuurde boerderij in Wapserveen woonde. De vrouw reageerde op advertenties en bood zich aan om oude paarden gratis op te vangen. Maar zonder medeweten van de eigenaren werden de dieren verkocht.

Misselijkmakend
De officier van justitie had geen goed woord over voor de handelswijze van G. en noemde het ,,misselijkmakend”. Het OM neemt het de vrouw kwalijk dat ze misbruik maakte van het in haar gestelde vertrouwen. Ook deed de vrouw het voorkomen alsof de dieren nog bij haar waren en het goed maakten.

In de war
Volgens de advocaat van Ellie G. is de vrouw behoorlijk in de war en is ze in behandeling bij GGZ. De raadsman verbaasde zich er over dat de eigenaren er zo maar van uit gingen dat hun paard gratis zou worden opgevangen.