archief
contact
+31 6 53239630

Handel in sportpaarden ligt op z’n gat

RIJSWIJK – Ook de paardensector merkt de gevolgen van de economische crisis. Steeds meer eigenaren proberen dieren te verkopen. Advertentiesites als paardentekoop en marktplaats worden overspoeld met advertenties.

Veel eigenaren willen vanwege de kosten van hun paarden af.

Volgens een woordvoerder van paardentekoop.nl is het aantal advertenties de afgelopen maanden met 40 procent toegenomen. Potentiële kopers hebben de keus: er staan duizenden paarden te koop, vaak ook voor lage prijzen. Insiders zeggen dat de handel in de gewone sportpaarden compleet is ingestort. Eigenaren zijn in toenemende mate niet in staat om hun dieren te onderhouden. Ook worden er meer paarden naar de slager gestuurd. Paardenvlees is daardoor goedkoper geworden.

De Dierenbescherming stelde dinsdag in een reactie zich nog niet zoveel zorgen te maken. ,,Dat mensen van hun paarden af willen, betekent nog niet automatisch dat ze de dieren ook slecht behandelen”, aldus een zegsman.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel